Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a párom, hogy az ő lánya kisebb értékben kap ajándekot (szerintem nem) mint a fiam?

Figyelt kérdés

A lánya nem velünk él. Neki is és a fiamnak is januárban van a születésnapja, együtt szoktuk őket felköszönteni. Nem állunk túl fényesen anyagilag, de minden alkalomra kapnak azért ajándékot. A fiam hosszú ideje spórol egy bizonyos dologra, amire most összejött végre a pénze (minimálissal kell kiegészíteni, hogy meg tudja venni), a párom lánya pedig utalványt kap. A gyerekek között szóba került a szülinapi ajándék és a párom lánya megsértődött, amiért őt "olcsón letudjuk" és bezzeg a fiam egy kisebb vagyont elkölthet.

A párom felvetette, hogy a fiam ne most, hanem kicsit később pl Húsvétra kapja meg azt ajándékot (nem tudom az mivel lenne jobb) és most csak jelképes ajandékot kapjon. Megmondtam neki, hogy szó sem lehet róla! Azóta dühös rám, hogy miért nem értem meg jobban a lányát stb.

Ilyen esetben ti mit tennétek? Én azt sem igazán értem, hogy mi baja a lánynak. Soha nem volt részünkről egyikükkel sem kivételezés.

ma 10:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesek? Értik a pénz értékét? Nálunk simán beemelték volna már kisiskolás korban, hogy a tesó azért kapott mittomén tabletet, mert összespórolt rá 50ezret, és pont azzal a 10-essel kellett többet fizetnem érte, mint amennyiért te kaptál 2 regényt.
ma 10:15
 2/11 A kérdező kommentje:

A fiam 14, a lánya 16 éves. A fiam évek óta gyűjt gamer számítógépre. A lánya most csak azt látja, hogy az ő szemét kiszúrjuk egy 10E Ft-os utalvánnyal, a fiam meg számitogépet vesz majdnem 30* annyiért. Egyszerűen nem akarja elhinni, hogy tényleg összespórolt ennyit.

A páromat sem értem. Miért a fiamat kellene azért büntetni, mert a lánya még soha nem spórolt semmire?

ma 10:32
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Ha 16 évesen ennyit nem fog fel a lány - pláne az apja, akkor nincs miről beszélni. Tényként közöld, hogy ez lesz, indokold is meg, normálisan (ahogy meg is tetted), onnantól nem vagy felelős azért, h ők mit gondolnak.
ma 10:45
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Ebben az esetben nincs igaza a férjednek. Nálunk is az egyik gyereknek van vagy 80 ezer forintja, mert egy kis Dagobert bácsi. A másik elkölti kb azonnal, ahogy megkapja, szájfényre meg tudomisén mire, és folyton le van égve. Egyéni döntés, kamaszkorban fontos lecke.
ma 10:45
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve, hogy ha a gyerek saját pénze, akkor nem is kéne alkalmat megvárni, hogy elkölthesse. Ha egy random februári szerdán besétál egy PC boltba, és megveszi magának a gépet, az is rendben van.
ma 10:47
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Mennyivel kellett kiegészíteni? Ha többel mint amit a lány kapott, akkor valóban igazságtalan. Ellenkező esetben semmi probléma nincs vele. Összegyűjtötte megveszi. Ha a lány nem hiszi el, hogy nem ti finanszíroztátok egészben, akkor nem tudtok mit tenni.
ma 11:14
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Max ha többel egészítetted ki mint a 10 ezres utalvány akkor annyival többet kapjon. Amúgy neked van igazad.
ma 11:27
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
Es a lanyt mi akadalyozza meg, hogy sporoljon? Elotte is ott a lehetoseg, miert nem elt vele?
ma 13:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha megígértétek a fiadnak, hogy most megkapja és mégsem most kapja meg azért, mert a párod lánya bedurcázott, akkor azzal három dolgot értek el: a fiad haragudni fog a lányra, rátok is és kevésbé fog bízni az ígéreteitekben, a harmadik, hogy a lányt megerősítitek abban, hogy csak elő kell adnia sértődöttet és azzal célt ér.

Elég nagyok már ahhoz, hogy meg tudják érteni ha értelmesen elmagyarázzátok, hogy Pistike szülinapjára nem egy gépet kap, hanem kiegészítitek az eddig összespórolt pénzét, amit lehet ugyanúgy utalványnak tekinteni.

ma 13:12
 10/11 babyboom567 ***** válasza:
93%

Itt nem a lánnyal van a baj, hanem a férjeddel,hogy ő sem fogja fel a dolgokat.

De különben én úgy csinálnám, és akkor mindenki feldu...ghatja magának,hogy a fiúnak is egy utalványt/pénzt adnám oda, hogy tegye a gyüjtésbe.És másnap meg elmennék vele megvenni azt a sz@rt.

Mondjuk őszintén elkeserítő hogy a férjed ennyire buta.

ma 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!