Évente egyszer egy "igen nap" jó lehet?
Figyelt kérdés
Netflixen van egy film, Yes day vagy Igen nap. A szülők adnak a gyerekeknek egy napot, amikor mindenre igent mondanak, amit a gyerekek kérnek. Persze olyat nem kérhetnek, ami veszélyes vagy illegális, van pénzben egy keret és távolságban is, tehát azért a világ végére nem kell elmenniük.
Szerintetek évi egy ilyen nap jó lehet?
tegnapelőtt 12:36
1/6 A kérdező kommentje:
Ja és nem lehet jövőbeli kérés, csak amit aznap meg lehet tenni és nem tartós (tehát nem lehet tetoválás, vagy kutya örökbefogadása stb)
tegnapelőtt 12:38
2/6 anonim válasza:
Nálunk minden gyerek szülinapja gyakorlatilag ilyen. Előre megbeszéljük, hogy ő hogy szeretné tölteni, megszervezzük és az egész család azt csinálja, amit az adott gyerek kért arra a napra. Ami általában valami kimozdulós program, éttermezés és esti film választás szokott lenni, semmi extra. Szerintem nem kell egy évben egyszer ilyet tartani, többször meg lehet kérdezni a gyerekeket, hogy mit szeretnének, és egy-egy kívánságot betervezni. Anyagilag is kivitelezhetőbb, és nem csak egy napra jut minden jópofa az évben.
3/6 anonim válasza:
Nekem tetszett a film, szerintem jópofa. Nekem még kicsik hozzá a gyerekeim, de ha picit nagyobbak lesznek, szerintem viccből én is kipróbálom, kíváncsi vagyok, miket találnak ki.
4/6 anonim válasza:
Nálunk is hasonló, mint a kettes vámaszolóéknál. A szülinapjuk ilyen, a szülinapos dönti el az aznapi (vagy ha hétköznapra esik akkor a hétvégi) programot. Ők döntik el, hogy buli, kirándulás stb és ha kirándulás akkor hova. Volt már így tropikárium, állatkert, medveotthon, mozi (olyan mesefilmre amit ő választott ki)... Máskor is van választási lehetőségük, de a szülinapnál a szülinapos dönt, persze ésszerű határok között a programról.
5/6 anonim válasza:
Láttam a filmet, jópofa, de én nem vezetném be. Azért legyen már valami kontroll.
6/6 anonim válasza:
Mi megbeszéltük a fiammal, hogy tartunk, miután néztük a filmet. Annyi kikötésem volt, hogy nem vetethet magának semmit (ez azt hiszem a filmben is van), drága dolgot ne kérjen, és ami az egészségére ártalmas, azt sem. (Pl fogmosás nélkül aludni menni és társai.)
Tulajdonképpen egy átlagos nap lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!