Egy óvodai pedagógiai asszisztens nem tanul semmi ilyenről tanulmányai során?
Adott egy ezen a területen dolgozó hölgy aki maga is anyuka.
A Facebookon viszont olyan képeket tesz ki a saját kisiskolás gyerekeiről, illetve látszólag bármiféle szülői szociálismédia felügyelet nélkül a saját gyerekei is magukról, amik már az a kategória hogy lehet nem kéne. Legalább is ha az embernek van valami halvány fogalma arról, hogy ezeket nem csak a privát ismerősök vagy egyéb ártalmatlan jóakaratú emberek láthatják...
"Nem, tudtommal a Facebook ismerete nem a kimeneteli követelmények része."
Ne legyél már ekkora szándékosan hülyét tettető cinikus tökfilkó.
Nyilván nem "Facebook ismeretét" fognak tanítani, de én jóhiszeműen azt gondoltam, hogy aki ilyen szakmai irányba orientálódik, az talán tanul valamit arról, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek a gyerekekre az interneten...
#3: én soha egy képet nem raktam ki a gyerekemről, de magyarázd el, milyen veszélyek leselkednek a gyerekre.
A "cinizmus" meg az ilyen "hát ezt sem tudja?" típusú kirohanásoknál kezdődik. És Te tetted fel így a kérdést.
Az internetre felkerült képek egy részéből pedofilok csemegéznek, ők egyébként is szép számmal jelen vannak az anyukás csoportokban álprofilokkal.
A felhasználható személyes adatok meg a darkweben landolnak. Nem csak kisbabák nyilván, bárkié. Nem is kerül sokba egy hamis útlevél pl. Én egy etikus hacker előadását hallgattam meg, ő hozott nekünk bemutatóra konkrét hamisított magyar igazolványokat, amikhez az adatok a netről voltak, egy szervezett bűnözői oldalon.
A gyerekrablás ritkább , de arra is van példa, hogy odamennek a gyerekhez, hisz tudja hol az ovija, vagy bármi, hogy ismerem anyut/aput, együtt jártunk az xyz foglalkozásra (amiről posztolt), és hamis biztonságérzetet próbál kelteni a gyerekben azáltal, hogy "ismeri" és tud róla dolgokat.
És igen, nem muszáj mindentől rettegni, de szerintem az se kötelező, hogy alábecsüljem az internetes visszaélések lehetőségét, mondjuk 50-60 lájkért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!