Babám öt és fél hónapos és vissza kell mennem dolgozni. A nagymama is elmehet GYES-re?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy nagyszülő csak a baba egy éves kora jogosult gyes-t felvenni.2009. jan. 8. 16:37
1/4 anonim válasza:
szia!
miért kell visszamenned? nagymama is mehet gyesre,de te is melo mellett 1 évig kaphatod a gyest,amennyiben a bölcsit meg tudod oldani,mert gondolom azért kellene a nagyinak gyesre mennie,h vigyázzni tudjon a picura.
2/4 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy a nagymama csak egy éves kortól mehet gyes-re. Ha a nagymama még nem nyugdíjas, akkor nem biztos, hogy megéri, mert a későbbi nyugdíja nagyon megcsappanhat ez miatt. Én a helyedben akkor már inkább a bölcsit próbálnám meg, te mellette kapod a gyest és mellette 8 órában dolgozhatsz is. A keresztlányomat előbb felvették a bölcsibe, mert a sógornőmnek el kellett menni dolgozni, így nem kellett kivárni a sort.
De persze 5 és fél hónaposan szerintem még korai. Én biztosan várnék minimum 1 éves koráig.
3/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a nagymama is mehet GYES-re, azt sajnos nem tudom, hogy már ilyen korán is, de azt tudom, hogy GYES mellett dolgozni csak a baba 1 éves kora után lehet neked.
4/4 anonim válasza:
Igen,nagyszülő csak a baba 1 éves korától mehet.Addig ki kell húznod vhogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!