Állandó antibiotikum?
Gyerekként nekem is kivették az orrmandulam és utána nem betegeskedtem. Akkoriban még nem antibiotikumoztak (szerintem nem is léteztek a 70-80-as években).
Viszont felnőttként sajnos volt már olyan orvosom, aki antibiotikumozott és meg is lett az eredménye: onnantól fél évente beteg voltam. És onnantól nem volt megállás, mert a megfázás mellé egyre több egyéb gyógyszert is felírt. Miután gombás fertőzésem lett többször, akkor gondolkodtam el én is, meg a másik orvos is, hogy lehet emiatt. Váltottam.
Ott kell hagyni az ilyeneket. Meg ahogy írták előttem, a kiváltó okot kell megkeresni. (Na ezt nem akarta sosem az en orvosom sem, csak mantrazta a hulyesegeit, h nem kell x problémara műtét meg ez meg az, mert vannak jó gyógyszerek. Gyógynövényes készítményt sose akart javasolni, felírni, azt mondta azt vegyek magamtól...
Ha ez így hatott rám felnőttként, képzeld el milyen lehet egy fejlődő szervezetnek. ..
3as vagyok.
Jótanács: a fogaira nagyon vigyázz! A növekedési szakaszban, amikor áttöri az ínyt és nő ki a maradó fog majd,károsítja az antibiotikum!
Az én lányom sajnos rengeteg gyógyszeren nőtt fel. És hiába vettem meg a drága fogkrémet, fogkefét, hiába hullott ki az összes tejfoga makkegészségesen, a maradók közül több is hibás zománccal nőtt ki. Még nincs 9 éves,de már 3 tömése van... 😞 😞
A fogorvos mondta,hogy az állandó antibiotikum okozta. Mivel mossuk rendesen a fogát,mondta,hogy látja a szájhigiéniáján,hogy törődünk vele...
11# Off, de bőven létezett már antibiotikum a 70-es, 80-as években. Pl. penicillint már a második vhb-ban is használtak. Aztán egy idő utána nnyira elterjedt pl. tisztálkodószerekbe is betették, hogy egyre inkább rezisztencia alakult ki rá.
Ami Magyarországot illeti, engem hároméves koromban is egy (akkor még újfajta) antibiotikum mentett meg a kétoldali tüdőgyulladásból az általad említett időszakban.
Engem is tizennegy evesen antibiotikummal kezeltek kórházban. Nekem is tüdőgyulladásom volt. De ott várni kellett, míg kitenyesztiették a baktériumot és célzottan arra adtak a antibiotikumot. Mindenesetre kórházban használták, nem is hallottam ilyet, h valaki bemegy a gyógyszertárba és kiváltja. Tehát csak súlyos esetekben használták (mint nálad meg nalam), nem megfázásokra.
És ha vkinkimondta, h antibiotikum akkoriban, akkor tudták, h vmi nagyon súlyos betegségről van szó, h ilyet kell alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!