Ki hogyan vette rá a babáját az önálló évesre ivásra?
Rakom az ételt elé de csak sír sír addig míg a szájába nem adom. A cumisüveget sem fogja meg, ha szomjas h igyon pedig ott van előtte. Ha én odaadom persze azonnal iszik
A kaját is csak dobálja lefelé.
Pedig nem elhanyagolható info, egy bizonyos kor után azért csak-csak utánajárnék, mi ennek az oka…
Főleg, hogy alapjáraton szerintem minden baba kíváncsi természet, az enyémek pl utáltál a pürés/etetősnkorszakot, mindegyik hamar kezdett csipegetni, mert attól hisztiztek, ha én adom a falatot.
Ivásra esetleg valami mintás/színes, neki tetsző kulacs, itatópohár? Nem tudom mennyi idős, de akár kiválaszthatná ő, hátha szívesebben használja. Kajánál hasonló, kreatív falatok, mintás sütikiszúróval szendvics/gyümölcsfalatok, bármi, ami tetszik neki.
Nem mindegy hogy egy 9 hónapos ről van szó vagy egy 2 evesrol
Ha benne van a korban vidd orvoshoz.
Sehogy, evett, ivott magatol, amikor keszen allt ra. 16 honaposan jott el ez a pont.
Cumisuveget mondjuk megfogta, amikor tapszert ivott, de ha vizrol es szivoszalas kulacsrol volt szo vagy poharrol, na azt nem.
Viszont 19 honaposan mar poharbol is tokeletesen iszik, magara se boritja. Szoval 3 honap alatt eljutottunk, pedig elotte egy falat etelt se emelt a szajahoz, kanalat se, semmit.
Most meg eszik kanallal, villaval, kezzel is.
Ha jatekokat tud kezben tartani es a szajahoz emelni, akkor fizikailag kepes ra (engem az orvos ezzel nyugtatott), csak o nem akarja.
Én ölbe vettem a gyereket míg ettem, és csemegézhetett a tányéromból. Egy-két percenként a kezébe adtam a kanalat pl. beleragacsolt tört krumplival vagy ilyesmi de közte csak ő próbálkozott, ha akart. Kb. 8 hósan ette meg az első kanál ételt. De végül tök jó lett az étvágya, nem válogatós, a zöldségek és a hús a kedvencei.
Kérdezz rá az orvosnál vagy védőnőnél hogy meddig normális ez és mikor kell kivizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!