Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Shein gyerekjátékok, egészségr...

Shein gyerekjátékok, egészségre ártalmas anyag?

Figyelt kérdés
Nagyon sok fejlesztő és minden egyéb játéknak is látom a mását shein-on. Azt gondolom,hogy valószínűleg a minőség nem ugyanolyan egy ezerötszázas játéknál mint egy tizezresnél (?),de az igazi aggalyom,hogy vajon tartalmazhatnak-e egészségre káros anyagot? Két éves lesz a kislányom.

dec. 5. 03:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

Benne vagyok a Szenzoros Mesés Kalandok fb csoportban. Pont most volt egy olyan poszt, ahová ezt linkelték:

[link]

És arról volt mellette szó, hogy a Pepcoban még csak-csak kiderül, ha valamilyen termék gáz, és visszahívják, de a Temuról, Sheinről rendelt dolgoknál sose fog. Illetve hogy a kínai standard bizonyos vegyi anyagoknál más, mint itthon-így én nem szívesen rendelnék játékot a gyereknek innen.

Nem akarok álszent lenni, az én lányomnak is van Pepcos játéka, meg egyszer rendeltem nagyon olcsón a Sinsayről fajátékot is. Mondjuk minőségben pont olyan is mind a kettő, a fajáték csupa szálka, itthon le kellett csiszolnom, ahol festve van, ott pattog le.

dec. 5. 05:26
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Nekunk van onnan jatekunk, mivel a kisfiam mar nem vesz a szajaba semmit, en oszinten szolva igy annyira nem aggodom.
dec. 5. 08:07
 3/12 anonim ***** válasza:
34%
Ugyanaz, amit nálunk árulnak. Csak itt picit drágábban adják tovább. Kínais játék. Nem lesz semmi baja a gyereknek.🙂
dec. 5. 08:37
 4/12 anonim ***** válasza:
46%

Amit 10 ezrekért veszel valószínű ugyanott gyártják, csak nyomnak rá egy márkajelzést és máris menynivel jobb.

A veszélyes anyagokra visszatérve meg nem hallottam, hogy a kínai gyerekek hullanának mint a legyek a mérgező gyerekjátékoktól...

Mi mondjuk kaptunk bababoltból is csörgőt, ami ránézésre is életveszély volt már, így oda sem adtam a gyerekenkek.

A rágcsaláncokról nem is beszélve, ami nagy divat lett, mindenki rendeli innen-onnan jó pénzért. Szerintetek aki készíti honnan szerzi be hozzá az alapanyagot? Megrendeli Kínából vagy megveszi itthon 3X áron?

dec. 5. 09:26
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
Figyelj, valaki ugyanígy rendel onnan kajásdobozt, azt meg lenézik, aki nem hajlandó onnan rendelni 🤷🏼‍♀️
dec. 5. 09:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyógypedagógus vagyok, ha olyanokat fejlesztek, akik nem veszik a szájukba azoknak odaadom, ahol van rá lehetőség ott nem.

Minőségre gyengébbek valóban, vokt amelyik 2-3 alkalom után alig használható, de van, amit évek óta gyűrünk.

dec. 5. 15:39
 7/12 anonim ***** válasza:
34%

Rendeltem olyan matatókönyvet Temuról, ami aztán x hónap múlva 1in1 ott volt a Pepcó polcain. Csak drágábban.

Amúgy a Temus cuccok európai raktárból jönnek (Sheint nem ismerem, sosem rendeltem), hogy ne legyen rajta vám, felteszem, így meg is kell felelniük az EU-s szabályoknak.

dec. 5. 22:48
 8/12 anonim ***** válasza:
33%

Emberiség ellen elkövetett bűntett, hogy létezik a Temu és a Shein.

Nem csak azért, mert egészségre ártalmas hulladékot árulnak.

A minőségi alapanyagokért pedig ma már senki nem akar fizetni, pláne egy olyan nyomorult helyen, mint ez az ország.

dec. 12. 18:43
 9/12 A kérdező kommentje:

#8 nem nem akar,hanem nem tud, különbség.

Nem kell az álszent kamu duma, szinte minden cég bangladeshben,indiaban,Kínában és hasonló helyen gyártat,epp azért mert olcsóbb a munkaerő és sokkal lazabbak a jogszabályok. Minden cég többet és nem olyan minőségben gyárt,mint amire szükség volna,mindegy,hogy ruha,élelmiszer,elektronikus eszköz. Tervezett elévüléssel. Nem véletlenül van soeci csavar is az iphonokban,szűnt meg a Jack dugó,stb. A márka amúgy se garancia sajnos semmire,a többség silány szrt gyárt,miközben nem vállal felelősséget a termék teljes eletciklusaert,csak amíg kikerül a gyárból.

Szóval nem kell itt a temut szidni,persze jó a bűnbak,de ugyanúgy igaz lenne ez a cégek 99 százalékára.

dec. 12. 19:37
 10/12 anonim ***** válasza:
68%
Ugyanmár. Horror összegeket kérnek faék egyszerű játékokért. Van,ami kb nem is kapható csak ilyen egyedi, designer, kézműves frinc-franc készítőktől. 15x annyiért.
dec. 12. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!