Mit gondoltok a Zsuzsanna illetve Zsófia nevekről?
Kicsit "öregesnek" tartom a Zsuzsannát, mondom úgy, hogy anyukám is, meg én is Zsuzsik vagyunk.
Amúgy szeretem a nevem, aki Zsuzsikat ismerek, mind szimpik, s ugyanígy vagyok a Zsófiával is.
Zsófia-túl kemény túl szigorú,nincs meg benne az a bájos kis finomság, lágy dallam. Nem tetszik. Becézve aranyos de CSAK ezért ,nem adnám.
Zsuzsanna -ez is túl szigorú, olyan szigorú kövér öregnénis hangzása van, és málnát morzsolgat az ujjai között. azt asszociálom hozzá. A Zsuzsi becézés túl cuki, túl kislányos, felnőttnek már nem áll jól; a Zsuzsa megszólítás túl kemény, túl rideg, "parancsolgatós, szívtelen parancsnokos" hangzása van. A Zsan(n)a becézés tetszik, szebben is hangzik nekem picit,mint a Zsófi, felnőttnek is jobban állna,mint a/egy 'Zsófi' -megszólítás.
Az olyan becézéseket jobban szeretem,ami időtálló,gyerekkorban és felnőttkorban is viselhető.
Amúgy,a teljes alakok mind a kettő jó,adható,vállalható név. Teljes alakban a Zsófiának jobb a hangzása, becézve a Zsuzsannából a Zsan(n)a -verziónak. A Zsuzsi rosszabb,mint a Zsófi, a Zsuzsa meg szörnyű.
Azért,mert a teljes alakban a Zsófia jobban tetszik,jobban hangzik,szívesebben lennék Zsófia. Tehát,ami teljes alakban jobb(an tetszik),amin (szívesebben) bemutatkoznék,azt választanám,tehát a Zsófiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!