Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor egy pár gyereket,...

Mikor egy pár gyereket, gyerekeket vállal, akkor gondol arra, hogy nem a szülőknek, testvéreknek szülik azt?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy a gondoskodást egyedül is meg kellene tudni oldani, az egyéb teendők mellett, nem folyton ugráltatni anyukát vagy tesót, hogy segítsen.

Szitu az, hogy barátnőmnek van két lánytestvére, húgánál nemrég született a harmadik gyerek, de a nagy is csak óvodás, és állandóan hívogatja, hogy segítsen, meg anyukáját is akivel párom lakik. Szülők elváltak már rég. Ez talán nem is lenne gond, ha ott laknának helyben, de 40km-re van a házuk ami azért nem kevés, és persze a hugicáék azzal nem foglalkoznak, hogy mennyibe kerül a benzin, jól nem is keresnek, sajnos kedvesemet meg nemrég el is küldték, és most nem is biztos , hogy talál januárig munkát. Párom szombaton is volt, meg szerdán, anyós meg hétfőn. Tudom, hogy imádják a piciket, de azért már időnként ők is kiakadnak erre.

Ráadásul most a nővérének is ikrei születtek, még nem jöttek haza, mert korai babák, de tartok tőle, hogy majd oda is kell menniük, és persze ők sem velük egy faluban laknak. Már megvolt a jel, mert a nővér még benn van a kórházban, de a nagy fitneszes férje úgy látszik nem képes elindítani a mosógépet, mert ők mosták ki a szennyesüket.

Tudom, hogy időnként kell a segítség, korábbi kapcsolatomból nekem is ikreim vannak, de hozzánk csak akkor jött fel anyós, mikor délutános voltam, és akkor is csak fürdetésre, minden mást megoldottunk.

nov. 21. 08:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi 7-es neked is!

Anno a mi esetünkben engem elég csúnyát átvert, és ez felőrölte a kapcsolatot, ezért lett vége, az ikrek most 14 évesek. De mi is megoldottuk magunk, és igazából csak a pelenkás korszak alatt jött fel anyós fürdetni, és csak 3 hetente. Én szüleim meg messze laknak, és szerintem eszükbe se volt eljönni segíteni, annyira nem is jó a viszonyunk velük.

nov. 21. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

Én csak azt nem értem, hogy ez téged miért zavar?

Egyáltalán mi közöd van hozzá?

A barátnőd szerintem meg az anyja csak el tudják dönteni, hogy akarnak e menni vagy nem.

Szerintem ezzel neked nincs semmi dolgod. Csak akkor ha téged is hívnak. Akkor mondhatsz nemet simán.

Az meg hogy nektek nem kellett segítség az a ti dolgotok. Nekik kell.

Azért jött ez a kérdés mert a barátnőd vagy az anyja neked panaszkodnak hogy menniük kell?

Vagy csak téged zavar, ők meg szívesen mennek?

nov. 21. 10:30
 13/15 A kérdező kommentje:

Azért jött ez a kérdés mert a barátnőd vagy az anyja neked panaszkodnak hogy menniük kell?

Igen,volt már ilyen, hogy már azért is nemet mondtak, mert érezték, hogy sok. Csak a kicsiket szeretik, és rájuk tekintettel mennek.

Ebből adódik a kérdés, hogy eleve nem azt kéne nézni, hogy kell a három gyerek, és akkor nem kell a Csok-ot visszafizetni, hanem, hogy az egyébb teendők mellett, mert nálzk van egy komoly állattartás is, eltudja őket látni, nem mindig odarángatni valakit. Anyósjeltnek is most lett valakije, és ő is a kevés szabadidejét vele is töltené, mivel ugye mint írtam boltban dolgozik, tehát hétvége nem mindig szabad neki sem.

nov. 21. 11:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben az ember maguknak szüli a gyereket és nem a nagyszülőknek, nagynéniknek. Ugyanakkor az szerintem teljesen normális, hogy ha lehetősége van segítséget kérni, akkor él vele. Aztán van, aki ezzel vissza is él, de kívülállóként nem lehet megmondani, mikortól visszaélés. Felnőtt emberekről van szó, ha tehernek érzik a gyerekezést, meg lehet azt mondani.

Nagynéniként egyébként én is segítettem/segítek és most nekünk is segítenek. Valószínűleg egyedül is meg tudnánk oldani, ahogy a testvéremék is megoldották volna, de minek mártírkodni.

nov. 21. 11:52
 15/15 anonim ***** válasza:
47%
A többségük nem gondolkodik, csak védekezés nélkül dugnak.
nov. 21. 12:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!