Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szólnál az osztályfőnöknek,...

Szólnál az osztályfőnöknek, ha egy gyerek ilyen verset mondana?

Figyelt kérdés

Most tudtam meg, hogy az egyik gyerek szexuális töltetű verset mond az alsós(!) versmondón. A vers párhuzamot von egy idős férfi élénk szexuális életének hanyatlása és korábbi élete utáni sóvárgása.. illetve a természet változása, a nyár elmúlása között. A versben több szexuális utalás, költői kép mellett szerepel a paráznaság(!) kifejezés is, amit emiatt meg kellett tanítanom az alsós gyerekemnek.. Ezt egy alsós mondja, aki le merném fogadni, hogy nem is érti az egészet és a szülei választották ki neki, hiszen még kicsi, egyáltalán hogy jut ilyen a kezébe?

Hol van ilyenkor a gyermekjólétis és miért nem emelt szót ez ellen a tanár(cuki kezdő fiatal tanítónéni)? Már vagy 5x szavalta az osztály előtt, és hamarosan elsősök közt is fogja a kisfiú.

Nem szeretném leírni a konkrét verset és lebukni a kérdéssel, amíg nem biztos, hogy szólok miatta, de igazán viszolygást keltő vers egy amúgy "egész jó" költőtől.

Te szólnál miatta? Fel sem fogom, hogy lehet egy felnőtt embernek ennyi esze, hogy lehet ilyet adni egy még csak nem is serdülő kisfiúnak, hogy azt szavalja mások előtt, hogyan hozza szexuálisan izgalmi helyzetbe a napsugár?.. ez a vers már átment az osztályfőnöki szűrőn, meg az iskolain, de gyanítom, hogy nem néztek rá, csak a szerzőre. Nagyon szőrszálhasogató lennék, ha szólnék miatta így pár nappal a verseny előtt?

tegnapelőtt 09:09
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is küldje át valaki, légyszi!

Egyébként tanító vagyok, de látatlanban lövésem sincs, hogy engedélyezném-e. A leírtak alapján valószínűleg nem, de nehéz így megítélni.

Az #5komment szerint, ez csak egy rész, nem arról szólt a vers. Ez a versek nagyon nagy részére igaz, ettől még nem kell automatikusan kizárni, ezért lenne fontos a teljes mű.

tegnapelőtt 11:22
 12/50 anonim ***** válasza:
91%

ez a vers már átment az osztályfőnöki szűrőn, meg az iskolain

HA tud róla az ofő, miért akarsz szólni? ÉS nem paranoia, csak túl sok a kamu.

tegnapelőtt 11:23
 13/50 anonim ***** válasza:
92%
Ha a gyereked hallotta a verset előadva, akkor gondolom a tanár is, nem szünetben szavalgatta Józsika (meg alsóban szünetben is kell lennie felügyelet ék, szóval akkor is hallotta felnőtt ember). Azaz nem kell senkinek a figyelmét felhívni miről szól a vers, a felnőttek (egy része) érti, a gyerekek számára meg egy őszi vers.
tegnapelőtt 11:43
 14/50 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, ha a filmek vagy könyvek egy részében szex van, én úgy tudom, hogy az karikát kap és nem ajánlott nézniük, akkor is, ha nem prnó a film..illetve alsósok könyveiben sincs Vénusz születése vagy más meztelen testet bemutató ábrázolás, alkotás..

Csak az egyik fele ilyen, nyilván kellett a másik fele, hogy párhuzamot tudjon vonni a kettő közt..

tegnapelőtt 11:44
 15/50 anonim ***** válasza:
100%
Küldd már el nekem is, kíváncsi vagyok! :)
tegnapelőtt 12:26
 16/50 anonim ***** válasza:
93%
Hiába kértem, nekem se küldte át.
tegnapelőtt 13:20
 17/50 anonim ***** válasza:
87%
A gyermekjolétis szerinted egy ember személyében mindent lát és hall az egész községben? Netalán még gondolat olvasó is? Te tényleg ennyire hülye vagy? Az iskolában belül történik, nem látunk ám át a falon!!!! És kompetenciankba szerinted ez komolyan beletartozik? Egy alsós versmondas???
tegnapelőtt 13:35
 18/50 anonim ***** válasza:
86%

Neked mi kozod az egeszhez ?

A gyerek szuleinek, meg tanarainak van koze hozza, neked semmi.

tegnapelőtt 13:59
 19/50 anonim ***** válasza:
100%
Érdekelne az a vers,magyar szakos vagyok!
tegnapelőtt 14:35
 20/50 A kérdező kommentje:

Az, hogy a szülő szexuális tartalmú, célzásokat, utalásokat tartalmazó verset tanít a serdületlen gyerekének az nem normális, és a gyerek bántalmazása, mert ne legyen köze szexuális tartalomhoz vers formájában sem a szülő által egy ekkora gyereknek. Akár film, akár könyv, akár vers.. most kellene jelentkezni a suli jelzése alapján a gyermekjólétisnek..mert van egy csendes, visszahúzódó kisfiú, akinek apja szexes-kényeztetős verset tanít, ezzel ismerteti meg, ráadásul ezt nyilvánosan vállalja.

A gyerekemet érinti, akiért én felelek, amúgy egy rendes kissrác mondja a verset és a gyerekem barátja is. A gyerekem tanárnője kezdő, jóindulatú, és kapásból 5 szülőt tudok, aki átgázol rajta.. mondjuk ezt az apukát nem ismerem, az anyuka rendes, normális, kicsit talán idősebb.

Sajnálom a gyereket és nem tartom normálisnak a helyzetet. Épeszű ember ilyet nem tanít a gyerekének, hogy az azt szavalja alsósok előtt, hogy a napfény kényeztesse a testét és paráználkodjon vele.

tegnapelőtt 14:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!