Szép név az Eszter?

Figyelt kérdés
Bibliai nevet szeretnék adni a születendő lányomnak, a fiaimnak is bibliai nevük van, eddig talán, az Eszter tetszik a legjobban. Mit gondoltok, a mai világban megállja a helyét?
nov. 11. 21:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Évek óta dédelgetem ezt a nevet. Remélhetőleg 1-2 héten belül végre találkozom a tulajdonosával :)
nov. 11. 23:09
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekem nem
nov. 11. 23:59
 13/20 anonim ***** válasza:
Szép, ismerek egy kislányt, akit így hívnak, és tündér mosolygós. Nem adnám a lányomnak, de a hasonló neveket szeretem: hagyományos, egyszerű, nem hivalkodó, és nem túl gyakori.
tegnapelőtt 05:27
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is simán adnám. Tetszik
tegnapelőtt 08:47
 15/20 anonim ***** válasza:

Nekem nem tetszik de valószínűleg azért mert csak negatív személyeket ismerek ezzel a névvel.

Bibliai nevek közül nekem a Debóra, Lídia a kedvenceim.

tegnapelőtt 11:20
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, és azt látom, hogy manapság ismét népszerűbb név, valahogy több embert hívnak így körülöttem. Add nyugodtan.
tegnapelőtt 17:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Engem így hívnak, szerintem nagyon szép név 🙂
tegnapelőtt 17:59
 18/20 anonim ***** válasza:
93%

Nem tartom különösen szépnek, de nem is csúnya. Szerintem teljesen jó választás.

1-es: rengeteg keresztény ad zsidó neveket a gyerekeinek, ugyanis bibliai nevek ezek is egyben.

tegnapelőtt 18:24
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép.
tegnapelőtt 21:28
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy aki szerint az Eszter zsidó név, azt felvilágosítanám, hogy a bibliai Eszter neve eredetileg Hadassa volt, és pontosan a zsidó származása leplezése miatt kapta a perzsa eredetű Eszter nevet. Tehát az nem helytálló kifogás, hogy zsidó név: nem az.
tegnap 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!