Kismamák, anyukák! A terhesség során, meg a szülés utáni 1-2 évben, milyen ruhákat vásároltatok magatoknak főleg?
Én terhesen a sztreccses pólóimat hordtam, meg kardigánokat. Kabátot, kismama nadrágot kellett vennem, mert télen voltam terhes.
Szülés után pedig a régi ruháimat hordtam. Amiket kiszelektáltam a ruhatáramból, azok a nagyon rövid nyári ruhák, és azok felsők, amik annyira mélyen dekoltáltak, hogy nem lehet benne lehajolni a gyerekhez, mert kilátszik minden. Ezeket leszámítva szerencsére nem változott semmi. Otthonra vettem pár szoptatós pólót, de ha elmentünk otthonról, mindig sikerült megoldani a szoptatást a régi ruhákkal is.
Amit addig is.
Farmerokat, pólókat, pulcsikat.
Terhesség alatt is terhes farmerokat hordtam, plussz legingset tunikat.
Én terhesen viszonylag sok hosszú nyári ruhát vettem (mell alatt húzottat), mert azok kényelmesek voltak, de előtte nem igazán hordtam ilyesmit. Ezeket szülés után is hordtam. Vettem még pár kismama-farmert is, de mivel csípőgatyákat hordtam előtte, így szinte végig jók voltak rám azok is.
Utána ugyanolyanokat vettem, mint régen, csak inkább sportos, kényelmes cuccokat, nem nagyon hordok magassarkút sem (az olyasmit meg az elegánsabb cuccot majd munkába fogom megint hordani).
Milyen kérdés ez, ami az izlesemnek megfelelő olyanokat. 57kg voltam szülés előtt, 2 héttel utána meg 54 és ez 5 év később se változott. Ugyanolyanokat, csinosakat, amiket eddigis. Ugyanaz maradtam.. Nme értem a kérdést. Főleg hogy mi a különbség a második évben.
Terhesen meg leggingset hordtam, egy tipikus terhes ruhám se volt.
Télen volt nagy hasam, vettem egy bővíthető télikabátot. Volt két terhes farmerom, amúgy melegítőben jártam. Sima pólók végig jók voltak.
Szülés utánra vettem 3 szoptatós melltartót, amíg nem voltak jók rám a régi ruháim, a terhesnadrágot hordtam. Kb 2 hónapos korától a régi ruháim hordom.
Nekem az eredeti stílusom nem "csinos", semmi szoknya, semmi magas sarok, inkább ilyen laza, ősszel-télen konszolidált rock-punk, nyáron laza city/casual wear, szóval stílust nem kell váltanom, ezek teljesen gyerekkompatibilisek. A lógós fülbevalókat és nyakláncokat kell még egy jó ideig hanyagolnom a kis szarka kezek miatt. :(
Viszonylag sokáig jók voltak a sima nadrágjaim, illetve egy nemrég szült kolléganőmtől kaptam 2 koraterhes nadrágot, amiknek a has része nem óriási volt, utána pedig rendes terhesnadráot hordtam, használtan vettem 2 farmert, mert kb. decembertől májusig volt nagy hasam. A felsőim legtöbbje jó volt, kivéve az a néhány szűk, amelyik nem bírt a gigantikusra nőtt, eredetileg szolid 75B-s melleimmel. Emiatt melltartóra ment el a legtöbb pénz (és idő), mert azok folyamatosan nőttek, feszültek, húzódtak, sokat szenvedtem velük + vettem egy terheskabátot, mert egyik kabátomat sem tudtam begombolni (oldalt cipzáros, és van hozzá hordozóbetét, úgyhogy most megint tudom már használni a kisfiammal). Szülés után pár kiló kivételével minden lement rólam (kb. 11 kg-ot híztam), szoptatáshoz szoptatós melltartókat vettem amikor már látszott mekkora lesz a végső méret, miután beindul a tejtermelés + néhány spagettpántos szoptatós felsőt, ezeket otthon hordtam, illetve ha kimozdultunk gombolós felsőt vettem, inget, kardigánt és az alá ilyen szoptatós trikót (nekem a szoptatós pólók nagyon nem jöttek be, nem tudok bennük jól szoptatni). Az első kb. 6-8 hétben még a koraterhes nadrágokat hordtam, meg egy-két gumis derekút, mert császároztak és maradt egy kis hasam. Most 6 hónapos a kisfiam, most már minden régi cuccom jó rám, kivéve néhány szűk fölsőt a melleim miatt.
Nyáron szültem. Amúgy is imádtam a kismama fazonú ruhákat, így volt pár, ami rám jött, azokat. 2 papucsot, mert a 4 számmal nagyobba se ment bele a lábam, annyira vizesedtem. 2 kismama cica nacit. 2 kifejezetten babavárós, feliratos pólóruhát, meg 2 kismama farmert, mert már nagyon korán nagy hasam volt. Meg persze sok szoptatós melltartót. Nem nagyon akart kitavaszodni, de megfogadtam, hogy kabátot nem veszek, ha addig élek se. Így egyre jobban gomboltam ki a meglévőt hétről hétre 😂
Szülés óta nem vettem semmit, leszámítva 2 bugyit, hogy be tudjam dobni a gyerek szennyeséhez, mert már nem volt tiszta és külön mosom egyébként🙄
Előtte viszont rengeteg ruhám volt. Csak 1 szekrényem kidobtam, másik meg a gyereké lett, így csak az a pár fér el, amit terhesen hordtam. A többi zsákokban várja "téli ruhák nem terheseknek" felirattal, hogy legyen időm felpróbálni és szekrénybe rakni őket. Ideje lenne, mert azzal a 2 kismama farmerral nem vagyok kisegítve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!