Visszamentél 2 baba között dolgozni? Mennyire volt könnyű visszarázódni a kisbabás életbe a második babával?
1-es: anyukám sajnos 15 éve már nincs velünk így vele nem tudok erről beszélni. Mi tesómmal egyébként sokat játszottunk együtt kicsinek, a konfliktusokat leginkább csak az okozta, hogy totálisan más személyiségek vagyunk ilyen tűz és víz típus 😃 De pl mikor elkezdtem bulizni járni , mindig vigyázott rám, együtt mentünk haza stb. Tény, hogy nem voltunk összenőve “mint az ikrek” de nem érzem ennek hátrányát mai napig számíthatok rá.
2-es: a reggeli logisztikától én is tartok, de gondolom bele lehet jönni. Én is így érzem, hogy nekem is jót tenne a felnőtt társaság sokszor nehéz, h kb nincs kihez szólnom egész héten, felnőtt tèmákról beszélni.
Köszönöm a válaszokat! 🙂
2 év 4 hónap van a lányaim között, de én 1 évre visszamentem a második előtt. 13 hónapos volt a nagyobb, amikor a bölcsit kezdte, én meg 6 órában dolgozni. Mindenkinek jót tett, hogy kiszakadtam a "csakanya" életből, még ha ezért le is leszek pontozva. Sokkal jobb anyja voltam, amikor volt lehetőségem kicsit máshol is lenni, nem csak vele foglalkozni és bepunnyadni a gügyögésbe és a formabedobózásba. Aztán majdnem kerek 1 év dolgozás után elmentem szülni ismét, ugye viszonylag közel volt még a babázós időszak a naggyal, hát még ő is pelenkás volt, mire a kicsi született, meg amúgy is, nem volt annyira drasztikus a váltás, mint elsőre. Volt rutin. Meg úgy minden :D
Nekem bejött ez a dolog. A kicsi esetében is 1 éves volt, amikor visszamentem dolgozni, bár ő akkor még nem ment bölcsibe, mert nem volt hely, szóval így a 4 órás munka mellett még vele is foglalkoztam. Amíg 1 éves volt, addig ez annyira nem is volt gond, a 2. szülinapja felé közeledve viszont kezdett egyre nehezebb lenni :D Szóval amint lett hely a bölcsiben, ment ő is közösségbe, és én is vissza 8 órában. Azóta ismét úgy érzem, hogy olyan anyjuk tudok lenni, amilyen tényleg szeretnék, szerettem volna. Türelmes, csak rájuk figyelek, amikor együtt vagyunk, nem a házimunka és az egyéb teendők vannak a fejemben, hanem tényleg rájuk tudok fókuszálni, sokkal de sokkal több türelmem van a napi pár órás hisztikezeléshez az egész napos helyett, meg nyilván nekem is több lehetőségem van töltődni és kicsit józan eszemhez térni, amikor felnőttek között vagyok.
Nem mindenkinek való ez a fajta élet, de nekem ez így jól működik. Ha újracsinálnám is ugyanígy döntenék. Max azt az időt ugranám át, amikor gyerekkel a háttérben dolgoztam, mert az tényleg elég necces volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!