Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszamentél 2 baba között...

Visszamentél 2 baba között dolgozni? Mennyire volt könnyű visszarázódni a kisbabás életbe a második babával?

Figyelt kérdés
Azoktól szeretnék olvasni tapasztalatot akik 2 baba között visszamentek dolgozni 1-2, esetleg 3 évre. Kislányom decemberben lesz 1 éves, jövő szeptemberben tervezek 4 órában visszamenni a munkahelyemre(amit egyébként nagyon szerettem). Sokan nyomatják, hogy most kellene a kistesó, hogy kicsi legyen a korkülönbség én viszont úgy érzem, hogy nem állok erre még készen, mindenképp szeretnék picit kiszakadni a “csak anyuka” létből, nem bírnék 2 nagyon pici gyerekkel itthon lenni. Segítségem semmi nincs, férjem sokat dolgozik, este ér csak haza, így gyakorlatilag hétfőtől péntekig teljesen egyedül vagyok a picivel. Akik szintén úgy döntöttek, hogy pár évre visszatérnek a munkába, nehéz volt megint visszarázódni a kisbabás mindennapokba? Könnyebb volt, hogy a nagyobbik tesó már önállóbb, esetleg már ovis? Nagyon nagy korkülönbséget én sem szeretnék a gyerekek között, de 3-4 év szerintem még nem vészes. (Tesóm és köztem 4 év van, jó testvérek vagyunk)

nov. 2. 12:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Én most tervezem hogy legyen második,pont 4 év lenne így. A nagy már bölcsis kb 1 éve dolgozok 4 órában,nagyon nehezen veszem rá magam hogy megint babázzak olyan jó végre felnőttek között lenni😅 Amúgy anyukád mire emlékszik,ő erről nem tud mesélni? Engem pont az érdekel milyen ha két tesó között 4 év van,mind a tesók részéről mind az anya részéről.
nov. 2. 14:15
 2/5 anonim ***** válasza:
A nagylányom 17 hónapos volt, amikor visszamentem dolgozni. Már korábbra vártak volna vissza, mert volt egy nyugdíjas korú, aki ment volna már nyugdíjba de akkor még nem mentem. Nálunk a reggelek váltak kicsit kapkodóssá. Nekem korábban kellett kelnem, hogy mire a gyereket keltem, én már indulásra kész legyek és csak vele kelljen foglalkozni. A délutánokban az volt nehéz, hogy munka után sehova se tudtam menni, mert rohantam érte a bölcsibe, de így is kb mindig az utolsó volt, aki ott volt pedig 20 perc alatt ott voltam érte. Egyébként nekem nagyon jó volt dolgozni járni. Szinte kikapcsolódás volt felnőtt emberek között lenni. Meg az is, hogy rá voltam kényszerülve, hogy szalonképesen jelenjek meg. Nem arról van szó, hogy amikor otthon voltam akkor csövesnek néztem ki, de éppen nem mindig zavart ha csak hetente 1x sikerült hajat mosnom. Úgy terveztük, hogy ha a nagyobb betölti a 2 évet, akkor belevágunk a babaprojektbe, de már majdnem 3 volt, mikor sikerült így nagyjából 3.5 év van köztük. Most lesz 8 hónapos a picúr. Jövő év szeptemberében kezdi a bölcsit. Jobb, hogy nem sikerült hamarabb. A nagyobb értelmesebb.
nov. 2. 14:25
 3/5 A kérdező kommentje:

1-es: anyukám sajnos 15 éve már nincs velünk így vele nem tudok erről beszélni. Mi tesómmal egyébként sokat játszottunk együtt kicsinek, a konfliktusokat leginkább csak az okozta, hogy totálisan más személyiségek vagyunk ilyen tűz és víz típus 😃 De pl mikor elkezdtem bulizni járni , mindig vigyázott rám, együtt mentünk haza stb. Tény, hogy nem voltunk összenőve “mint az ikrek” de nem érzem ennek hátrányát mai napig számíthatok rá.

2-es: a reggeli logisztikától én is tartok, de gondolom bele lehet jönni. Én is így érzem, hogy nekem is jót tenne a felnőtt társaság sokszor nehéz, h kb nincs kihez szólnom egész héten, felnőtt tèmákról beszélni.

Köszönöm a válaszokat! 🙂

nov. 2. 16:48
 4/5 anonim ***** válasza:
4,5 év van a 2 gyerekem között. A kicsi most 4 hónapos. 2 évet dolgoztam a 2 lányom születése között. A legjobb dolog ami történhetett velem. Sokkal nyugodtabban és higgadtabban tudtam a helyzethez állni mintha teljesen kilettem volna égve. A nagylányom sokat segít a kicsivel kapcsolatos dolgokban. Játszik vele, énekel neki stb... Imádják egymást
nov. 2. 17:18
 5/5 anonim ***** válasza:
71%

2 év 4 hónap van a lányaim között, de én 1 évre visszamentem a második előtt. 13 hónapos volt a nagyobb, amikor a bölcsit kezdte, én meg 6 órában dolgozni. Mindenkinek jót tett, hogy kiszakadtam a "csakanya" életből, még ha ezért le is leszek pontozva. Sokkal jobb anyja voltam, amikor volt lehetőségem kicsit máshol is lenni, nem csak vele foglalkozni és bepunnyadni a gügyögésbe és a formabedobózásba. Aztán majdnem kerek 1 év dolgozás után elmentem szülni ismét, ugye viszonylag közel volt még a babázós időszak a naggyal, hát még ő is pelenkás volt, mire a kicsi született, meg amúgy is, nem volt annyira drasztikus a váltás, mint elsőre. Volt rutin. Meg úgy minden :D

Nekem bejött ez a dolog. A kicsi esetében is 1 éves volt, amikor visszamentem dolgozni, bár ő akkor még nem ment bölcsibe, mert nem volt hely, szóval így a 4 órás munka mellett még vele is foglalkoztam. Amíg 1 éves volt, addig ez annyira nem is volt gond, a 2. szülinapja felé közeledve viszont kezdett egyre nehezebb lenni :D Szóval amint lett hely a bölcsiben, ment ő is közösségbe, és én is vissza 8 órában. Azóta ismét úgy érzem, hogy olyan anyjuk tudok lenni, amilyen tényleg szeretnék, szerettem volna. Türelmes, csak rájuk figyelek, amikor együtt vagyunk, nem a házimunka és az egyéb teendők vannak a fejemben, hanem tényleg rájuk tudok fókuszálni, sokkal de sokkal több türelmem van a napi pár órás hisztikezeléshez az egész napos helyett, meg nyilván nekem is több lehetőségem van töltődni és kicsit józan eszemhez térni, amikor felnőttek között vagyok.

Nem mindenkinek való ez a fajta élet, de nekem ez így jól működik. Ha újracsinálnám is ugyanígy döntenék. Max azt az időt ugranám át, amikor gyerekkel a háttérben dolgoztam, mert az tényleg elég necces volt.

nov. 2. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!