Milyen gyakran kapnak a gyerekeitek ajándékot? Csak ünnepekre vagy azért azon kívül is?
Ki hogy csinálja? Közel 1,5 éves a kisfiam, én eddig őszintén szólva csak megvettem neki, ami nekem tetszett, gyakran kap csak úgy valamit.
De lassan kellene ebben is valami rendszer, nyilván nem szeretnék akaratos gyereket nevelni, aki mindig mindenhol es mindenkitől csak az ajándékot várja és követelje.
Aki csak ünnepre ajándékoz, hogy kell ezt elképzelni? Példaul ha megtetszik valami apróság néha-néha, mondjuk egy könyv, azt is csak akkor adjátok oda?
Persze, en is pont ezt gondolom! De egyebkent engem a szuleim is igy neveltek, csak mar arra nem emlekszem, hogy az unnepen kivul ez hogy volt :)
De akkor igy valahogy.
Nagyobb dolgot megveszem ha megtetszik és félre teszem ünnepre általában.
Rajzeszköz, könyv, házilag készített játékok (pl. ma reggel zseníliadrótra húzogatott szívószáldarabokat), egy-egy új kisautó akkor is előkerül, mikor csak azt szeretném, kösse le magát egy ideig. (Plusz félre is teszek játékot erre a célra, tehát nem csak az újakat használom így.)
Igen-igen, nalunk is megy a jatekok cserelgetese. Hiaba van mar neki x mennyiseg, zart szekrenyben van a legtobb, elol mindig kevesebb darab van.
Jo otlet a gyujtogetes, en is ezt fogom csinalni szerintem :)
Szülinap, karácsony, ez mellett évközben pár apróság, színező, ceruzák, vagy egy-egy kisautó
Ez kb négyszer ötször egy évben
Hát maradjunk annyiban, hogy mindig találok alkalmat hozzá hogy vehessek neki új játékokat. :) Pl.költözés, gyereknap, ovikezdés stb. De hozzá kell tenni, hogy senki mástól nem kap játékokat soha semmilyen alkalomra!!
A rokonság egyik fele használt kinőtt ruhákat szokott neki hozni zsákszámra, a másik fele meg újakat pl.szülinapjára, karácsonyra.
A játékait meg nem árt folyamatosan frissíteni, mert azokat is kinövi elég hamar. Hiába van neki több fa ki-berakósa, ha az már nem kihívás neki, nem várok karácsonyig egy új több darabos puzzle-lel.
A fiam nem nagyon kap csak úgy dolgokat mert rengeteg mindent tönkretesznek az öccsével. Mamától, rokonoktól sok cuccot kapnak, előbb utóbb mind a kukában végzi, pedig nem gagyik. Tanítom őket, hogy vigyázzanak a dolgaikra, rendet is tesznek a szobájukban, de figyelmetlenségből vagy a játék hevében azért mennek tönkre dolgok. Könyveket sem tartják nagy becsben, annak ellenére hogy szeretik nézegetni.
De aminek látom értelmét, az a bicikli, a nagyfiam kapott egy gyerek bmx-et, ami nem volt éppen olcsó, mert 4 éves kora ellenére már trükközik is vele, versenyt is nyert már, ilyen dolgokban támogatjuk, de játékokat inkább ünnepekre kapnak, és azokból is tartósabb darabokat, például duplót, azok jól bírják a strapát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!