A kettős vezetéknevű kislányoknak mi lesz a
vezetékneve, ha férjhez mennek?
Figyelt kérdés
Ugyebár mostanában divat kötőjellel mindkét szülő vezetéknevét adni a gyereknek. De hogy fogják őt hívni, ha férjhez megy? 3 vagy 4 vezetékneve lesz, ha a férje is mondjuk dupla vezetéknevű lesz?
#10 mondjuk ez igaz, bár én szívem szerint csak simán megtartanám a saját vezetéknevemet. Az a legegyszerűbb.
okt. 8. 14:00
12/23 anonim válasza:
#10 vagyok, megteheted, ez rajtad meg a férjem múlik csak. Ismerősök között is sokan megtartották a nevüket.
okt. 8. 14:13
13/23 anonim válasza:
én 22 ėve tnė plusz teljes leanykori nevem van mindenhol be írva .szigno viszont csak tné.
okt. 8. 14:16
14/23 anonim válasza:
Kotojeles vezetneknevem van, maradt is, mert nem vettem fel a ferjem nevet :D
Szeretem a nevem, nem akartam valtoztatni rajta.
okt. 8. 14:26
15/23 anonim válasza:
Miért változna meg attól a neve, hogy férjhez megy. Nem lesz a férj tulajdona.
A gyerekük meg olyan nevet kap amilyet ők akarnak.
Egyébként úgy felveheti a nevét, hogy Kovácsné Kis-Kovács Piroska, ha akarja.
okt. 8. 14:41
16/23 anonim válasza:
Ezt 20 éve rendszeresen megkérdezi valaki, és jót vihog magában, hogy szappanopera, pedig semmi ilyenről nincs szó. 2 vezetékneve lehet mindenkinek, ha összeházasodik egy másik duplával, dönthetnek, hogy megtartja mindenki a sajátját, vagy választanak 2 randomot és ugyanez mehet a gyerekeiknek is.
okt. 8. 14:53
17/23 anonim válasza:
Mi a ferjemmel kolcsonosen felvettuk egymas vezeteknevet, igy a kislanyunk is kotojeles vezeteknevu lett. A ket vezeteknev osszesen harom szotagu, nem tart sok ideig leirni/kimondani.
Aztan hogy a lanyunk egyaltalan ha ferjhez megy, es ha felveszi a ferje nevet, hogyan es milyen modon teszi meg, az az o dolga lesz. Attol meg nagyon messze vagyunk, tekintve, hogy 7 hetes.
okt. 8. 15:44
18/23 anonim válasza:
Nekem is 2 szóból áll a lánykori nevem. Külföldön mentem férjhez, itt maximum 2 vezetékneve lehet valakinek, szóval nekem esélyem sem volt megtartani a sajátomat plusz felvenni a férjemèt.
okt. 8. 15:58
19/23 anonim válasza:
Miért kéne fölvenni a férj nevét? Ő többet ér? Vegye fel a férje, ha ennyire közös vezetésnevet akar, kap kettőt is rögtön.
(Off, tiszta baromság ez a férfiági leszármazás, pont az apa személye nem volt soha biztos. Mi az első kérdés bármilyen hivatalos ügyintézésnél - anyja neve?)
okt. 8. 17:57
20/23 anonim válasza:
Egyáltalán miért kell a férj nevét bármilyen formában is felvenni? Sosem tettem volna meg, van saját nevem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!