16 hónaposan szeparacio?
Szia. Az én kisfiam 18 hónapos, de ő is kb 16 hónapos volt, amikor hasonló eset történt velünk. Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy ideje ha néha elmegy a nagyszülőkhöz a kisfiunk ( a szomszéd utcában laknak), azelőtt nem nagyon bíztuk másra. Elvittük anyósomékhoz pàr órára, nem is volt semmi gond, eljátszottak, de a 2.-3. alkalom után észrevettük, hogy ha úgy megyünk hozzájuk, hogy nem hagyjuk ott, hanem mi is ott vagyunk (pl.ha ebédre megyünk át hozzájuk), akkor sír ha csak arrébb lépek akkor is. Rájöttünk, hogy attól fél, hogy ott fogom hagyni. Borzasztó érzés volt nekem is, szóval téged is megértelek teljesen.
Én azt mondom, hogy ha ennyire nem akar menni, akkor ne erőltessétek még. Vagy próbáljàtok meg azt, hogy a mama jön hozzátok és te mész el. Januárig persze, hogy túl teszi rajta magát és biztosan nem okoztál neki sérülést ezzel az egy alkalommal. 😊
Simán csak nem akart elmenni a mamaval, és mivel te nem tudtál nemet mondani, el kellett mennie.
Ha nem akar menni a mamával nem kell engedned, állj a sarkadra és ha legközelebb akarja vinni, mond, hogy a kicsi nem szeretne(ha valóban nem akar menni)
Különben is mi az, hogy megjelenik a mama, kijelenti, hogy elviszi, te meg ha akar a gyerek ha nem erővel elküldöd?
Ki az a mama a jó isten?
Te vagy az anyja, ha nem akarod, hogy elvigye állj ki érte. Ha most nem húzod meg a határokat később már nem tudod. Túl fogja magát tenni rajta ne aggódj. A kisfiamnak mozgásfejlődés miatt volt durva szeparációja és szépen lassan elmúlt. Játsz vele sok kukucsosat illetve most ne hagyd magára. Minél jobban biztonságban erzi magát és tudja, hogy ott vagy annál könnyebben Túl lesz rajta.
A bölcsi így is úgy is törés lesz neki bármit csinálsz. De ott is megtanulja majd, hogy mindig mész érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!