Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szoktassam 23 hónapos...

Hogy szoktassam 23 hónapos kisfiamat szobatisztaságra?

Figyelt kérdés
Kilenc hónapos korától biliztetem, a kakihoz tíz hónapos korától kérezik. a pisikával viszont nagyon hadi lábon állunk.
2010. nov. 3. 17:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy anyuka ismerősöm hasonlóan csinálta mint te (1 éves korban kezdték)és a kisfiú azóta retteg, hogy leveszik róla a pelust, pedig már 2,5 éves. Képes visszatartani a pisit órákig ha nincs rajta pelus és ha végre ráadják akkor rögtön kiereszti. Semmilyen szinten nem szobatiszta. Szóval okozhat kárt a túl korai kezdés. Egyetlen szakirodalomban nem olvastam, hogy ilyen korán kezdték volna,védőnő és orvos nekem nem javasolta. AZt mondták, hogy összefügg az idegrendszeri éréssel és ha az meg van akkor szinte azonnal fog menni a gyereknek. De minden gyerek más ütemben fejlődik, biztos látod, hogy nálatok már kész áll erre a pici. Sok sikert!
2010. nov. 12. 17:41
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha 9 hónapos korában kezdted, és eddig nem haladtál vele sehová, akkor még nem kellene erőltetni. Ennyi erővel én is 6 hónapos korától biliztethettem volna kakinál, mert tudtam, mikor van kaki. Szerintem még várjál vele egy kicsit. Esetleg vedd le róla a pelust, ha bepisil, magyarázd el neki, hogy amikor érzi(már hogyha érzi az ingert, és tudja tartani), akkor szóljon, és viszed/mentek a bilire/wc-re. Esetleg vidd magaddal(vagy apuka), amikor te mész pisilni.
2010. nov. 12. 17:58
 13/24 A kérdező kommentje:
14:28-nak, ha ez a nagy segítőkészséged, akkor azt tartsd meg magadnak! Amiért nem pisil a fiam bilibe, és kilenc hónaposan ült már rajta, azért ne vond kérdőre szakmaiságomat! Bocs én sem akartalak megsérteni!
2010. nov. 12. 18:38
 14/24 A kérdező kommentje:

Kissé félreértettük egymást, nem azért ültettem bilire, mert tudtam mikor van kaki, csak azért, hogy szokja meg a bilizést. Ő kezdett kérezni egyedül. Nem program szerint ültettem, mikor kedvem és időm volt rá. Most sem retteg a bilitől, szívesen ül rajta, néha pisiléshez is kérezik, de ritkán. Még várunk vele, majd csak megérik rá, de azért a kakit azt folytatjuk bilibe, WC-be.

Köszönöm mindenkinek aki ténylegesen segíteni akart.

2010. nov. 12. 18:44
 15/24 anonim ***** válasza:
53%
Kedves "pedagógus"?Kéredzni?!Talán KÉREDZKEDNI,nem?!De hogy a viharba tanítod a helyes beszédre a gyerekeket,ha Te magad sem tudod kifejezni Magad?!És 10 hónaposan Ő akarta?!Na,ne röhögtess ki!Tudod,sokan írták már ezen az oldalon,hogy 1 évesen bilibe pisilt,de még ők sem írtak akkora kamu dolgot,hogy a gyerek 10 hónaposan MAGA akart a bilire ülni...na,meg,hogy pisika.Én ugyan nem vagyok pedagógus,de ilyen idétlen szót a pisilésre,még az életemben nem használtam,de nem is hallottam.
2010. nov. 13. 02:28
 16/24 anonim ***** válasza:
77%

14:28 vagyok . Igenis elvárom egy pedagógustól hogy rendesen irjon és beszéljen, akármilyen szakos is!!! Én is az vagyok! 4 évet ültél a főiskolán A tanári modulban volt gyerekfejlődéstan is!

Igazán tudhatnád hogy egy 9 hónapos gyereknek az az igénye hogy kusszon másszon üljön. Nem az hogy vilizzen. A saját kudarcod hogy 23 hónapos és még mindig nem sikerül. Fel sem merült hogy rosszul csinálod?

Szép...

Sajnálom hogy ilyen kollégáim vannak!

2010. nov. 13. 07:29
 17/24 anonim ***** válasza:
Sokan írjátok hogy nem szabad 2 éves kor alatt biliztetni.Akkor nekem a védőnő miért mondta azt,ahogy betöltötte az 1 évet vegyek neki bilit?akkor most kezdjek hozzá vagy sem a biliztetésnek?14 hónapos a kislányom(de amúgy én is korainak tartottam mikor ezt mondta,csak nem akartam vele kötekedni)
2010. nov. 13. 11:32
 18/24 A kérdező kommentje:
Na ezzel szerintem fejezzük be ezt a témát! Aki a helyes beszédről szeretne értekezést tartani az keresse meg azt a helyet, ahol azt kell tenni. Én valamit kérdeztem, aki arra válaszolt, annak megköszönöm. Innen tovább meg folytassátok a gyakori kérdéseket nélkülem, én kiábrándultam sajnos már másodszor ebből az oldalból.
2010. nov. 13. 13:04
 19/24 A kérdező kommentje:
14:28-nak még annyit, hogy bilizünk nem vilizünk, ha már olyan helyesen írsz kedves pedagógus.
2010. nov. 13. 13:06
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

A véletlen elütés és az írásod között (pisika meg kéredzik) óriási külömbség van!

Az a kár hogy nem 4 hónapos korban kezdted el a bilizést!!!

Akkor már tuti menne. Majd a tesónál!

2010. nov. 13. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!