Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bármikor megjelenik nálunk...

Bármikor megjelenik nálunk anyukám a másfél éves kisfiam elkezd kényeskedni,nyafogni h vegye ölbe, ha kimegy a szobából sír, követeli h mindenhova vigye magával .. sem Velem ( sem a férjemmel) ezt sosem csinálja, pedig egész nap vele vagyok. Miért ?

Figyelt kérdés
Miért viselkedik így? Jobban kötődik a nagymamához mint a saját szüleihez?

szept. 21. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ti nevelitek a gyereket és megszabjátok a határait, így biztos előfordul olyan helyzet, hogy nem az van amit ő szeretne. A nagyszülő valószínűleg a világon mindent megenged, ráhagy, megvesz és elkényezteti, így a neki kedvezőbb felé húz a gyerek, ahol nincs korlátozva, vagy akkor is más jutalommal van a figyelme elterelve.

Ezen kívül nehéz bármit is konkrétan mondani, mert senki nem lát rá az életetekre.

szept. 21. 19:29
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Valószínűleg éppen arról van szó, hogy mivel a nagymamával - értelemszerűen - kevesebbet találkozik, mint a saját szüleivel, ezért a vele töltött rövid időt igyekszik "maximalizálni".
szept. 21. 19:32
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Semmi gond nincs ezzel. Természetesen hozzátok kötődik leginkább, mert ti vagytok a szülei. Egyszerűen a mama csak más, különleges szereplő az ő kis életében, kicsit kényezteti magát ez minden. Ez jó is, ha megmarad, hogy nálatok "rend" van, mamánál meg kicsit más szabályok. Garantàlt a jó gyerekkor így. Nem kell mást látni ebbe.
szept. 21. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Ezt úgy kell elképzelni, hogy titeket alap dolognak vesz a gyerek. Olyan alapdolgok vagytok az életében, minthogy levegőt vesz. De a mamát is szereti, őt meg ritkábban látja, ezért szeretne vele időt tölteni. Ez egy teljesen normális családdinamika, ezek szerint normális a viszont a nagymamával meg minden.

A mi gyerekünknek is volt mami korszaka, de két éves kora után nem sokkal nagyon nagyon anyás lett.

szept. 21. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk is ezt csinalja, szinten 1,5 eves.

De erdekesen viselkedik kozben, mert mintha feszult is lenne, nem nagyon mosolyog, ha itt vannak a nagyszulok.

Termeszetesen sose bantottak vagy ilyesmi.

De kozben mindig a kezukben akar lenni, sir, ha elmennek.

szept. 21. 20:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát tény h ha nyafog akkor nagymama extra dédelgetésben részesíti míg én elkezdek neki magyarázni h miért nem áll jól az ilyen viselkedés . Biztos rájött h nálam mással éri el a dícséretet/figyelmet .. pl ha elmegyek melegíteni kis tejet neki és szólok hogy várjon addig az emeleten , türelmesen figyeli hogy mikor jövök vissza, amit én értékelek és akkor megdicsérem őt. Nagymama még a rosszalkodást aranyosnak látja .
szept. 21. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Közel 3 éves a lányom és a nagyszülőknek meg mindig nyomja a műsort ha ott vannak nálunk vagy mi náluk. 🤷‍♀️
szept. 21. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves a kisfiam, nálunk is hasonló van. Ha nagymama itt van, csak vele akar lenni, vele játszani, enni, ő vigye aludni.

Még fel sem öltöztethetem én. Ha éjjel felébred, őt keresi.

Miután hazamegy, még pár napig mondogatja, hogy mama, főleg ha valamit nem engedünk neki, rögtön őt hívja.

szept. 22. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!