Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engednéd vagy inkább lelépnétek?

Engednéd vagy inkább lelépnétek?

Figyelt kérdés

Lassan egyre több ország vezeti be a sorkatonaságot, mostanság épp Szerbia, és újabb országok szállnak be a háborúba, most épp Moldávia, Ukrajna oldalán.

HA, idehaza is bevezetnék a sorozást, engednéd bevonulni a gyereked (Akár a lányokat is, mint Izraelben!), vagy lelépnétek külföldre családostul/őt elküldenétek egyedül külföldre?

És ha ellentétes lenne a döntésed a párodéval?

És ha a gyerek meg menne a seregbe?

Most maradjunk a realitás talaján! Nincs 3 állampolgárságotok, nincsenek kripto befektetéseitek, sem svájci számla, sem 5 lakás Londonban. És az átlag Gyakoris kommentelőkkel ellentétben, nincs anyanyelvi angol, japán, spanyol nyelvtudásod, sem szívsebész, sem IT biztonsági szakértő diplomád, hogy bárhol kapj melót. És a párodnak sincs.

Szóval átlagemberek vagytok.

szept. 20. 23:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Engedném
szept. 20. 23:25
 2/14 anonim ***** válasza:
35%

Attól függ. Nyilván nem örülnék neki. Mivel a gyerekem még csak 3 éves, a páromat soroznák be.

Viszont mi az alternatíva? Az oroszok által megszállt területekről viszik a gyerekeket is Oroszországba örökbe adni. Én nagyon szeretem a páromat és a gyerekemet is, de ha ez a kilátás, akkor inkább ő legyen sorkatona.

szept. 20. 23:33
 3/14 anonim ***** válasza:
32%
Szerbiában 2 hónapos a sorkatonai szolgálat. Nálunk is be kellene vezetni legalább ennyi időre, de inkább többre. Nagyon helyes lenne. persze magától értetődik, hogy a szülőnek ebbe nem lenne beleszólása-
szept. 20. 23:38
 4/14 anonim ***** válasza:
20%
Ugyan mi baja lenne a mai fiataloknak egy kis fegyelemtől?! Anyuci elkényeztetett fiacskajának elkenődne a sminkje? Vagy levágnák a 20e ft-os barbershopos frizkóját? Nagyon is rájuk férne, fiúból férfi lenne. Ott legalább valaki parancsolna nekik.
szept. 21. 00:14
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem a kérdező most arra gondolt, hogy engednéd-e háborúba a gyermekedet.

A válaszom: nem. Biztosan elmennénk Magyarországról.

szept. 21. 04:58
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Pont a minap hallottam, egy idezetet, de elfelejtettem, hogy kitol szarmazik:

"Kuld el az o gyerekeiket a haboruba, es meglatod, hogy milyen gyorsan vege lesz"!

Aki erti, az erti.

Sokan a kenyelmes fotelben hatradolve tamogatjak pl. a nagy ukran ellenalast (kikepzetlen fiatalokat-koztuk magyarokat is, visznek a frontra, egyenesen a halalba). Konnyu mas gyermekeit oda kuldeni, de ha a mienkre kerul sor, akkor mar nem vagyunk olyan batrak.

A katonasag olyan szempontbol nem rossz, hogy ott tanul nemi fegyelmet az ember.

Nekem az a velemenyem, hogy onkentes alapon okes, de akit kotelezoen besorolnak, azt nagyon sajnalom. Kb. halalra itelnek.

Ebbol kifolyolag a vilag vegere is elmenekulnek a gyerekemmel, de masok hatalomvagya, politikai jateka miatt biztos nem engednem meghalni.

Aki tamogatja a haboruzgatast, az szepen kezdje el a sajat gyerekevel.

Pont egy nemet kollega meselte egy eve, hogy az o zsebebol is megy penz az ukran frontra, es kvazi buszken feszitett, amig errol meselt. Ket felnott (pont katonasagra erett) gyereke van. Na kivancsi lennek, hogy ha oket sorolnak be, hogy akkor mennyire lenne nagy a szaja.

szept. 21. 06:32
 7/14 anonim ***** válasza:
30%
A sorkatonaság alapvetően nemrossz dolog, az elől nem menekülnék.a sorkatonaság háborús helyzetben egész más tészta.
szept. 21. 06:46
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sorkatonasaghoz nyilván kell a betöltött 18. év. Onnantól meg nem én döntök róla, hanem a gyerek.
szept. 21. 07:18
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Ha a realitás talaján maradunk, te az országból nem léphetsz ki, ha ezt bevezetik.
szept. 21. 07:32
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

3 éves a fiam, de már mikor megszületett mondtam a férjemnek hogy az lesz az utolsó csepp a pohárban ha ilyet bevezetnek azonnal húzunk el az országból. Se a férjem, se a fiam nem fog idióták miatt meghalni.

Valahogy megoldanánk. Nyelvet megtanulnám kinn valami intenzív online tanfolyamon ha nincs más, eladnánk amit lehet, ha kell takarítanám a wc-t is egy normálisabb országban örömmel, valószínűleg ott még a takarító is jobban keres, ki tudja..

szept. 21. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!