Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire viseli meg a válás...

Mennyire viseli meg a válás egy 2,5 éves gyereket?

Figyelt kérdés
El fogunk válni, a fiam nagyon apás, ragaszkodik hozzá, szereti őt. Szerintem, az apja nem sűrűn fogja őt keresni a válás után, bár most az ígérgetés megy, de ahogy látom, hogy viselkedik, meg nem is tudja igazán ellátni, nem hiszem, hogy el fogja őt hozni magához. Nagyon féltem a kisfiam lelkét, tudom, hogy keresni fogja az apját. Beszedfeljodessel le van maradva, így még nem beszél, csak pár szava van. Hogyan tudnám őt segíteni, hogy feldolgozza hamar ezt az egészet?
szept. 14. 00:23
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
Minden gyereket megviselt, akkoris ha 3 hónapos. Kihat az egész életére sajnos. Kivétel nélkül.
szept. 14. 00:53
 2/5 A kérdező kommentje:
De az érzelmi bántalmazás az jobban megviseli, nem igaz? A férjem egy bántalmazó, és szerintem, nárcisztikus is, ráadásul, alkoholista is. Nem maradhatok itt vele. Muszáj vagyok elválni, ha jót akarok a gyerekemnek
szept. 14. 01:14
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
Ugye pszichológus és traumafeldolgozás tervben van?
szept. 14. 04:31
 4/5 anonim ***** válasza:
91%

A kisebbik rossz, ha elváltok, mintha egy bántalmazó alkoholista mellett nő fel. Ha a párod tényleg az. De erre általános válasz nincs. Ne a saját érzelmeid és félelemeid vetítsd bele a gyerekbe... De olyan nincs, hogy ugye valahogy "hamar túl lesz rajta". Értem, hogy szeretnéd, de nem tudod megóvni őt mindentől, meg lesznek a saját küzdeni valói, amiktől majd azzá válik, aki, és nem jó, ha homokba dugod a fejed. Az apja genetikailag is meg a legmeghatározóbb éveiben adott neki családi mintát, így örökre a személyisége része marad, így kell őt elfogadnod. És tapasztalatom szerint valószínűleg kiskamaszként fogsz majd ezzel igazán szembesülni. Ő meg majd talán felnőttként feldolgozza, amikor lesz önismerete, hogy mihez kezd az egésszel. Most csak... ha jól értem, sosem voltak kettesben, hisz nem tudja ellátni, és a férjednek szerinted csak teher az egész, valószínűleg majd megszokja, ahogy mondjuk egy bölcsiben az új napirendet. Talán egyszer lesz valaki másik férfikép - akár rokon, új pár vagy valami tanárféle -, akihez még kötődni fog, másik utat is lát, de ezeket nem tudhatod előre, mit hoz az élet. Most nehéz szakasz lesz biztos, és próbálj a biztos pont maradni a változásban, és ne te menekülj a gyerekhez vigaszért, hisz ő nem a társad és kicsi még a feladathoz, hanem barátokhoz, anyukádhoz, pszichológushoz. Kell ilyenkor valaki "lelki szemeteszsák", hiszen egy gyász időszak, ahol az ember nem feltétlenül a kapcsolatot sajnálja, hanem a terveit és önmagában csalódik, kudarcként éli meg. Kiradírozni a múltat nem lehet, de hidd el, ha beleszoktatok, sokkal könnyebb és stresszmentesebb lesz a légkör. És talán pár év múlva már azt mondod, miért nem lépted meg hamarabb vagy minek sirattad ennyit az egészet.

Beszédfejlődéssel meg ennyiből nem feltétlenül van lemaradva, az enyémek is csak 1-2 hónappal 3 éves koruk előtt kezdtek beszélni, addig kb. semmit, de akkor rögtön mondatokban és nem volt semmi problémájuk később sem, most is kitűnő tanulók.

szept. 14. 07:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm 4-es. Már most sajnálom, hogy nem léptem le előbb, de azt hittem, hogy meg lehet menteni ezt a házasságot, és még valamennyire szerettem is ezt az embert, de sikerült teljesen kiábrándítania magából.
szept. 14. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!