Van itt olyan aki az egyéves és pár hónapos babájának
nem ad minden nap 5 deciliter tejet/tejterméket?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, a kalcium miatt kellene, de olyan sok rosszat olvasok arról a tejről/tejtermékről amit manapság a tejipar produkál, hogy kicsit féltem a gyereket. Ő most 15 hónapos és még picit szopizik. Emellett joghurtot szoktam neki adni kb három naponta, és a kalciumban gazdag más jellegű élelmiszerekből próbálok sokat adni, ügyelve a D vitaminra is. Nem tudom, más mindenki szigorúan betartja ezt az előírt 5 decit?
Fél litert azért nem. Pocséklás lenne, mert ki kéne borítani, amit meghagy. 1,5 dl tejet iszik reggel és este, de legtöbbször ebből is hagy valamennyit. Napközben is van tejtermék, de változó mennyiséget eszik és nem is méregetem. Biztos van olyan nap, mikor akár el is fogy ennyi, de nem mindig, pl sose evett meg egy pohár joghurtot, max a felét, vagy ennyit se.
szept. 13. 21:07
2/12 anonim válasza:
Dehogyis, fél liter tej/tejtermék rengeteg egy nap, pláne minden nap.
szept. 13. 21:09
3/12 anonim válasza:
Van. Semennyit nem adtam/adok neki. Vajat, vagy hosszan (1+ év) érlelt sajtot kap, de azt sem minden nap. Amúgy hogy joghurtot vagy tejet adsz neki, az kb édesmindegy, ha azt nézzük hogy tejipar...
szept. 13. 21:17
4/12 anonim válasza:
Az enyém majdnem ennyi idős, még szopizik, de őszintén sosem mértem mennyit eszik. Ha a kajankba van tejtermek eszik, de ennyi.
szept. 13. 21:23
5/12 anonim válasza:
Nekem 10 hónapos korában hagyta abba a szopast a fiam, és tápszert nem fogadott el utána.
Bolti tejet kezdtem neki adni, és igen, nekem megiszik azóta is reggel 250 ml-t és este is 250 ml-t (2,5 éves jelenleg.)
Viszont bőven jó ha tejtermékeket adsz neki, meg még szopizik is, tehát ne aggódj az miatt mert nem iszik ennyi tejet.
szept. 13. 21:55
6/12 anonim válasza:
15 hónapos, még eredeti csomagolásából (mell) fogyasztja a tejet, de gőzöm sincs, mennyit. Tehéntejet nem kap, sajtot, túrót, joghurtot néha igen. De egyéb folyadékból összesen nem iszik fél litert.
szept. 13. 23:45
7/12 anonim válasza:
10hónaposan hagytam el a szoptatását.
Nem pótoltuk mással, mivel evett mindent.
Tejet 2.5 éves koráig nem itta meg. Vajat minimálisat. Joghurt/puding úgy 2 naponta. A sajt az amit imád, de ezt sem túl nagy mennyiségben eszi.
3 éves és tök jók a csontjai.
szept. 14. 07:16
8/12 anonim válasza:
1 éves, egyáltalán nem adok neki tejet. Más tejterméket napi szinten, de tejet nem. A legújabb ajánlások szerint jobb minél tovább várni a tehéntejjel. Ezt a nézőpontot képviseli a védőnőnk is. Vannak más, kalciumban gazdag ételek is pl " a narancs, a kelbimbó, a brokkoli, a spenót, a karalábé zöldje, a mángold, a római saláta, a zeller, a nyári tök, a spárga, a zöldbab.(Házipatika).
szept. 14. 07:23
9/12 anonim válasza:
#7 Honnan tudod, hogy tök jók a csontjai, és honnan tudod, hogy nem fognak már 30 évesen egy keményebb mogyorótól letöredezni a fogai?
szept. 14. 20:12
10/12 anonim válasza:
#9 velem pont ez van most
Gyerekkoromban nagyon kevés tejet ittunk és keves tejterméket ettünk( nem volt rá pénz, mélyszegénységben nőttem fel)Most meg itt vagyok 33 évesen az alsó-felso fogsorom erősen hiányos, most járok kezelésre, menteni amit meg lehet, amit meg nem, azt meg pótolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!