Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 évesnek lehet adni gumivitam...

2 évesnek lehet adni gumivitamint?

Figyelt kérdés

2 év 4 hónapos a kisfiam, 14 kg. Az a problémám, hogy csak vizet, tejet és kakaót iszik, így semmibe nem tudom neki belecsempészni a csepp alapú vitaminokat. A szirupokat utálja. Sajnos gyümölcsöt se sokat eszik, csak ha kedve van, nagyon válogatós. Most megy bölcsibe, mindenképp szeretnék valami vitamint adni neki.

Szerintetek kaphatja a gumivitamint? Vagy valami mást tudtok ajánlani, ami jó ízű és szeretik a válogatós gyerekek is?

szept. 9. 11:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Kulacsba nem látja az italt. Kakaoba meg kb bármit bele lehet csempészni, nem veszik észre.
szept. 9. 19:07
 22/24 anonim ***** válasza:

Akik elájulnak egy gumivitamin összetevőitől és csak a mindenmentes bio cuccokkal etetik 2-3 évig a gyerekeiket, azok szoktak a leginkább meglepődni azon, hogy közösségben a gyerekek milyen kajákat kapnak. Ott senkit nem érdekel, hogy eddig sosem kapott feldolgozott élelmiszert, cukrot, lisztet, meg semmit sem, ugyanúgy eléteszik a vajas kalácsot cukros kakaóval. Szóval szerintem érdemes elgondolkozni a fokozatosság elvén.

Gumi vitaminból is lehet találni viszonylag jót. Nekem az elv nem tetszik, hogy az "egészséget" összekötjük a gumicukorral. Utána próbáld meg lebeszélni a gumicukorról. :D Viszont az is igaz, hogy sok gumicukornak kb. lóf*sz vitamin tartalma van, felesleges rá költeni.

Én is jókat olvastam a szuperlekvárról, de egyébként lehet megpróbálnám lekvárral, joghurttal, vagy ilyesmivel keverni a vitaminját, ha nem enné meg, illetve próbálnék olyat keresni, ami a lehető legíztelenebb.

szept. 10. 10:20
 23/24 anonim ***** válasza:

Bár a kisfiam az undi halolajat is szereti, az egyik multivitamin amit szezonálisan adok neki olyan, hogy ha vízbe teszem, ilyen kellemes kis ízesített víz feelingje van. Csak úgy vettem észre kevés patikában kapható, pedig nagyon jók az összetevői, szerintem a legkomplexebb vitamin kicsiknek és az ára sem ökör. Nem tudom ide ki lehet-e írni, Novo C kids multi.

Amúgy én is néztem a gumivitaminokat, a fiam lassan két éves, biztonsággal tud rágni, csak aztán tartok tőle, hogy afféle nasivá válik és mindig enné, vagy simán gumicukrot akarna enni. Nem mondom, hogy nincs egyáltalán édesség nálunk, de azért a tömény cukorra nem szívesen kapatnám rá.

szept. 10. 10:55
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem írtam hogy semmi cukrosat nem kap, csak azt hogy nem jó ha az a fő étkezés nap mint nap/minden nap. Illetve a mesterséges/ feldolgozott dolgokra is ugyanez a válasz, néha elmegy, de hosszútávon...

Na mindegy mindenki eldöntheti neki mi a jó, a végén úgyis a tények beszélnek.

(Kérdező, elnézést a válasz kitérésre)

szept. 10. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!