2 évesnek lehet adni gumivitamint?
2 év 4 hónapos a kisfiam, 14 kg. Az a problémám, hogy csak vizet, tejet és kakaót iszik, így semmibe nem tudom neki belecsempészni a csepp alapú vitaminokat. A szirupokat utálja. Sajnos gyümölcsöt se sokat eszik, csak ha kedve van, nagyon válogatós. Most megy bölcsibe, mindenképp szeretnék valami vitamint adni neki.
Szerintetek kaphatja a gumivitamint? Vagy valami mást tudtok ajánlani, ami jó ízű és szeretik a válogatós gyerekek is?
A mi orvosunk biztos nem vállalna felelősséget azért, ha a gyerek nem rágja meg rendesen a gumivitamint.
Létezik lekvár formában is, de ha a szirupokat nem eszi meg a gyereked, akkor lehet ez se jobb alternatíva.
Viszont bölcsis lesz, ideje megtanulni hogy valami be kell venni. Én úgy csináltam, hogy felraktam a pelenkázóra, és mondtam neki hogy csak akkor jöhet le ha beveszi az orvosságot. Nem mondom hogy nem tartott ez sokáig az elején, de hát kellett sajnos.
Vízbe nem jó ha belecseppented?
Észreveszi?
Én sziruposat adok, de az enyém szereti is. Viszont abból is van többféle ízű, esetleg próbálgasd végig.
De van valami gyümölcskristály is, nem ismerem csak láttam.
Lányom 3 hónapos korától nyitotta a száját,ha hoztam kiskanállal a gyógyszerét.
Egy 2 éves kb 1 perc alatt megtanulja,hogy a Vigantol és a Cebion bevételéhez kinyissa a száját,és nyitva is tartsa.
Én D-vitamint csepegtetek a tejbe általában (nem minden nap és nem is számolom, megrázogatom az üveget a pohár felett párszor :D ), és ez mindkét gyereknél elég szokott lenni, a nagyobb lányom most középsős óvodás, de 13 hónapos korától kezdve jár közösségbe, és egyáltalán nem volt rá jellemző az "egy hét bölcsi, két hét otthon" jelenség. A kicsi csak most kezdi a bölcsit, de őt ugye megedzette (talán egy kicsit) a nagyobb tesó által hazahordott bacimennyiség, és bár eleinte elég sokat volt náthás/beteg ő is, azért most elég nagy reményeim vannak az ő immunrendszerét illetően is.
A szuperlekvárt én is nézegettem, szerintem jó gondolat, ha szereti az ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!