Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez mennyire állja...

Szerintetek ez mennyire állja meg a helyét az iskolában kisiskolások körében?

Figyelt kérdés

Próbálom könnyen érthetően írni.

A lányom 4. osztályos. Most volt a szülői értekezlet.

25en vannak az osztályban abból 20 lány.

Az egyik kislány anyukája felszólalt. Igazából az volt a mondandója lényege, hogy ők biztosan nem tudják megvenni a legújabb divat szerinti ruhákat és ha a többiek így járnak az a másik oldalon lévő lányoknak rosszul esik.

Most pl kifejezetten a nadrágokra célzott. Hogy most divat a bő szárú baggy farmer. De ő csak leggingset tud megvenni.

Igazából néztünk többen, hogy most mire is akár kilyukadni. Hogy mindenki járjon leggingsbe?!

Vagy most ezért mindenki érezze rosszul magát?

szept. 4. 10:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Persze ez egyértelmű. Én is mindig beszélgetek a lányommal amiatt, hogy senkit nem bantunk és csúfolunk. Főleg nem külsős dolgok miatt.

Viszont ilyen helyzetben mi a megoldás? Kell e egyáltalán a továbbiakban foglalkozni ezzel a beszélgetéseken kívül? A kislányba fog e változni valami?

szept. 4. 12:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Oh ha megkérdezték volna az osztálytársaim szüleit, hogy van-e szekálás az osztályban, biztos hogy gőzük nem lett volna. Pedig 1 éven keresztül szekáltak, beszóltak, megaláztak. Az ofő is csak akkor tudta meg, amikor annyira kiborultam, hogy hazafutottam.

Azt hogy te mit tudsz és mi van, az két külön dolog is lehet…

szept. 4. 12:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ott a szülőin kellett volna megkérdezned, hogy mit akar elérni ezzel a felszólalással, mi csak tippelgetni tudunk.

Viszont ha tényleg csak annyi történt, hogy a kislány magától érzi rosszul magát, azzal te nem tudsz mit kezdeni. Csak a saját gyerekedre tudsz hatni.

szept. 4. 13:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Hozzánk negyedikben pszichológus jött az osztályba előadást tartani, a tiszteletről, az egyenlőségről, stb.

Pont abban a korban vannak a lányok, hogy kezdenek divatozni, és a külsőségekkel foglalkozni, akaratlanul is megsérthetik egymást.

Biztos anyuka is valami ilyesmit akart mondani, hogy reméli ilyen itt nem lesz, aggódik a lánya miatt, hogy népszerűtlen lesz a legingsben, csak nem tudta magát jól kifejezni, vagy nem fejezte be a mondandót, mert nem volt reakció.

szept. 4. 14:09
 15/17 babyboom567 ***** válasza:
100%
Én a 12-es válaszolóval értek egyet.Volt részem 12 évig(8 általános+4 év gimi) beszólásokba,és kiközösítésekbe,soha senki sem segített akkor sem ha kértem, később már nem is kértem.Meg mikor a tanár bullingolja a gyereket,szóval szerinted tudnád?
szept. 4. 14:47
 16/17 anonim ***** válasza:
51%

Természetesen egyet értek, ne csúfoljanak senkit a ruházata miatt, de annyit hozzáténnék, hogy ma már pl. Marketplacen, vagy egyéb használt ruha webshopokban, booltokban tök jó, és divatos cuccokat lehet találni.

Pl. hetedikes fiamnak két, nem használt Adidas cipőt lőttem, 13 ezer volt a kettő. Hádában nem egyszer túrtam márkás dolgokat, vagy amik nem márkásak, de abszolút jól néznek ki.. És ezek nem súlyos tízezrek...

szept. 4. 16:01
 17/17 anonim ***** válasza:
81%
A lányom osztályában a többség hátrányos helyzetú gyerek volt. Én bármilyen ruhát meg tudtam neki venni, de iskolába direkt olyan egyszerú ruhákba járattam, mint a többség.
szept. 4. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!