Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan küzditek le a gyerekvál...

Hogyan küzditek le a gyerekvállalás miatti lehetséges hízástól való félelmet?

Figyelt kérdés
Itt most nem arra gondolok hogy mit lehet vagy érdemes tenni azért hogy ne következzen be a hízás, hanem lelkileg mit csináltok a félelemmel. Én már babát várok, de rettegek hogy a harmadik trimeszterben megszalad a súlyom, vagy szoptatás alatt vagy amikor a picivel itthon leszek. Ne értsetek félre örülök a babának és imádom már most hogy a pocakomban van, de valahogy a súlyomtól való félelem nem akar megszűnni (még annak ellenére sem hogy szakember segít benne hogy ne nagyon hízzak a terhesség alatt)

szept. 3. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Tudom, hogy képes vagyok kontrollálni magam, így nem fogok össze vissza zabálni, ezért nem félek, hogy megszakad a súlyom.
szept. 3. 13:05
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Én az "eredmény" oldaláról közelíteném meg a dolgot: miért rettegsz ennyire tőle? Mi történik, ha többet hízol a kelleténél? Miért gondolod, hogy nem fogod tudni leadni?

Én pl. ezen sosem paráztam, pedig vékony voltam, mikor teherbe estem, mégis 10+ kg szaladt fel az első trimeszterben. De úgy voltam vele, hogy ha zavar a túlsúly, akkor majd szülés után teszek ellene. Vicces, hogy teljesen normális súlyom lett már nem sokkal szülés után, úgy, hogy semmit nem csináltam, sőt, tömtem a szénhidrátot, hogy legyen tejem 🙃

Szóval szerintem előre totál felesleges ezen stresszelni, csak elrontod ezt a szép időszakot (már ha más problémád nincs 🙂)

szept. 3. 13:11
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

Sehogy, nem féltem ilyesmitől.

Pedig a vége az lett, hogy tényleg "elhíztam", de utána se érdekelt, a gyerek izgatott csak. Most 2 gyerek és össz. 10 év után gondolkodom, hogy esetleg közelebb kerüljek a régi súlyomhoz. Gyerekek előtt nagyon vékony voltam.

szept. 3. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Rám az elsőnél szaladtak a kilók, nyílván én tehettem róla. A másodiknál tudatosabban álltam hozzá, mert már tudtam, hogy pikk pakk felszaladnak és leadni nehezebb. Főétkezéseket betartottam, egész terhesség alatt csak vizet ittam szinte, kb 3-4 litert naponta. Rengeteg almát megettem, valamiért azt kívántam és a vége 11 kiló lett. 2 héttel szülés után 1 kiló se volt rajtam. Ha odafigyelsz az étkezésedre, akkor nem fogsz elhízni.
szept. 3. 13:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Mozogtam végig a terhesség alatt és tudtam hogy le fog menni utána sőt kihívásnak tekintettem hogy volt aki azt mondta úgyse fog menni.
szept. 3. 13:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt időm ezen parázni. Már félidőre többet híztam, mint amennyit a végére akartam. De mivel az eleje problémás terhesség volt, örültem, hogy túléltük. Kisebb gondom is nagyobb volt a hízásnál.
szept. 3. 13:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kell vigyázni az ilyen parával, egyik ismerősöm nagyon diétázott a terhesség alatt, alulfejlett és koraszülött lett a babája, később sem volt problémamentes az óvodában, iskolában is SNI-t kapott.

Szóval csak óvatosan.

szept. 3. 16:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Én nem paráztam ezen igazán, egyszerűen ismerem a testem és nem tudtam elkepzelni, hogy én "kövér" legyen. Egy csont-bőr piszkafa voltam terhesség előtt, maradt rajtam 10 kiló, de így lettem normális súlyú. Aki terhesség előtt nem ismert ha rám néz szerintem azt mondja vékony vagyok.

Nem a mérleg a lényeg...

szept. 6. 20:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem szülők és még is van oldva. :)
szept. 8. 19:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Napi egy egész dobostortánál sose egyél többet.

Ellenőrizd időnként a lakásod ajtajait hogy nem szorulsz-e bele valamelyikbe ha kiszélesedsz. :)

szept. 10. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!