Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kriszti mint teljes név...

Kriszti mint teljes név szerintetek elfogadható? Furcsállnák az emberek, amiért Kriszti és nem Kriszta/Krisztina?

Figyelt kérdés
aug. 23. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Elvileg anyakönyvezhető önálló névként, de az emberek kb. 100%-a úgyis arra gondolna, hogy Krisztina a neved, csak a beceneveddel mutatkoztál be.
aug. 23. 23:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki furcsán nézne, hiába anyakönyvezhető.

Pl. képzeld el a szitut, hogy valami olyan orvosnál ülsz a váróban, ahol nem szám, hanem név alapján hívnak be. Ha kiszól az asszisztens, hogy "Nagy Kriszti", tuti mindenki utálni fog egyből,mert azt hiszik, hogy csak azért hívnak be, mert a doki spanja vagy 😀

De viccet félretéve is, elég komolytalan, furcsa így.

U.i.: Nálunk fősulin volt egy csaj, akinek az volt az anyakönyvezett neve, hogy Orsika... Hát, nem irígyeltem szegényt... Ráadásul volt ugyanazon az évfolyamon ugyanolyan (egyébként nem is túl gyakori) vezetéknévvel egy Orsolya is, rendszeresen összekerték öket, és őt is Orsikázták, gyűlölte... 🙃

aug. 23. 23:42
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen jó a Kriszti. Jobb, mint a Krisztina.
aug. 24. 00:21
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
(Nálunk pl. (Vajdaság) a Kriszti a Krisztián beceneve, női névként egyáltalán nem használatos.🙄)
aug. 24. 00:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, fura lenne, mint az összes ilyen becézés pl Rozi, Sári, Anni stb...Krisztina szép és becézhetitek Krisztinek, ne szúrjatok ki vele.
aug. 24. 06:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Adjatok normális nevet szerencsétlennek
aug. 24. 07:02
 7/9 anonim ***** válasza:
A Krisztina sokkal szebb, jobban hangzik. Becenévként tökéletes a Kriszti.
aug. 24. 10:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én biztosan furcsállnám, és egyébként a legtöbb önállósodott becenév elég "fura" nekem, én nem szeretem őket önálló keresztnévként.
aug. 24. 12:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább adjátok neki a Krisztinát. Sokkal jobb, meg nekem is fura lenne, ha valaki úgy mutatkozna be hogy "Kovács Kriszti". Azt hinném, a becenevét mondja.
aug. 25. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!