Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eliász, Brutusz, Misel, Zsan,...

Eliász, Brutusz, Misel, Zsan, Vaszil, Elié nevekről mit gondolsz?

Figyelt kérdés
aug. 15. 19:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Eliász - mi a baj az Éliással? Sokkal jobb, és nem érzem tőle magam az Íliászban. :)

Brutusz - maximum Brútusz lenne kiejtés szerint, de egyrészt nagyon klasszikus kutyanév, másrészt most komolyan, kinek nem jutna róla eszébe Júliusz Cézár gyilkosa? Nem pont ilyen nevet akarnék adni, még ha hangzásilag tetszene is.

Misel - fentebb olvasom, hogy van, akinek tetszik a hangzása, csak az a baj, hogy a fonetikus átírásban elvész az, hogy most fiú- vagy lánynév? Merthogy külföldön lehet mindkettő, és csak az írásmód különbözteti meg. Magyarban mi különböztetné meg? Nekem például inkább fiúnév lenne így leírva, ld. pl. Michel Ardan, jean-Michel Jarré - férfiak nevei ugranak be róla. De sokaknak meg most az olimpia után Gulyás Michelle-ről inkább lánynév lenne.

A Vaszil szerintem rémesen hangzik. A magyar változata talán a Vazul lenne, szerintem az is csúnya.

A Zsan és az Elié így leírva konkrétan nevetséges.

aug. 16. 12:41
 12/12 anonim ***** válasza:
Jezusom, honnan szedted ezeket a neveket??
aug. 16. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!