Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 14 hónapos a gyerekem. Kb 2...

14 hónapos a gyerekem. Kb 2 hónapja tart nála, hogy amint kilépek a szobából ordít, jön utánam. Nem tudok tőle szó szerint semmit sem csinálni, se enni, se főzni, semmit, mert ordít ha nem mellette ülök. Mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés
Már szinte mindent próbáltam, hátamra kötöm, kb 20 perc után ott is nyoszorog. Hiába adok neki ilyenkor bármit a kezébe, semm nem érdekli. Beszélek hozzá, énekelek neki semmi, csak áll elem és ordít. Az egyedüli dolog sajnos a tévé, ami lekoti, ilyenkor főzök stb. De azt meg utalom, mert a csapból is az folyik, hogy milyen káros. Erdekes, mert mastol nem hallom, hogy ezt csinalna a gyereke, baratnoim azt mondjak az övéik nem voltak ilyenek. Tanácstalan vagyok, és már úgy érzem nem bírom idegileg.
aug. 15. 10:20
1 2
 1/17 anonim válasza:
23%
Nyúlj az alkoholhoz. Segít.
aug. 15. 10:22
 2/17 A kérdező kommentje:
😁 Valahogy simabban menne minden igaz?
aug. 15. 10:23
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
Pedig normális, szeparacios szorongásnak hívják. Az enyém is 14 hónapos, jön utánam egyfolytában és közben sirdogal. Ez van, túl kell élni. 😀
aug. 15. 10:30
 4/17 A kérdező kommentje:
Már ilyenkor próbáltam, hogy hagytam, csináltam a dolgom. Fél óráig bírtam, nem hagyta abba, már lefőtt a nagy ordítasban.
aug. 15. 10:36
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Pedig sok gyerek ilyen. Nekem is ilyen volt egy a kettöböl, 🤣
aug. 15. 10:52
 6/17 anonim ***** válasza:
60%

Nekünk is ilyen volt a gyerek ebben az időszakban. A feleségem úgy oldotta meg, hogy vett egy fellépőt a gyereknek, és engedte hogy segíten a gyerek. Például leöblítette a tányérokat, vagy maszatolt az étellel (pl. lisztet öntött a tálba) meg mindent engedett neki, amivel nem tud nagy kárt csinálni és nem árt neki (pl késhez nem engedte hozzányúlni, meg a nyers húshoz sem). Még én is mosogattam a gyerekkel. Nyilván több idő, de legalább meg lehet csinálni, és még élvezi is. Aztán néhány hónap után megunta, el kezdett rajzolgatni kemény (azóta sem bírjuk papírral) meg sokkal jobban elfoglalja magát.

Ha nem szereted, hogy tv-t nézz, akkor rakjál be neki diafilmeket, a youtube-n rengeteg van fent. Az nem mozgó kép, szóval az nem árt neki annyira. Mi csak ilyet engedünk neki nézni, és simán leköti ez is egy fél órát.

aug. 15. 10:58
 7/17 anonim ***** válasza:
56%
6-os, egy 14 hónapos gyerek még nem tud játékból ott mosogatni anyuka mellett, meg lisztet öntögetni normálisan. Sztem benézed a hónapokat.
aug. 15. 11:08
 8/17 anonim ***** válasza:

#7-es: hát most vissza néztem a telefononbam, mert csináltam róla felvételt, és tényleg nem 14 hónapos, hanem 15 és fél hónapos (van ugye dátum). Mondjuk igazad lehet, mert 1.5 hónap nagyon sokat számíthat abban az időszakban. És ezen a felvételen kezdte el kábé, és még elég bénán csinálta.

Bocsánat akkor, nekem csak az évszak volt meg nagyjából.

aug. 15. 11:13
 9/17 anonim ***** válasza:

Nálunk járás körül volt egy ilyen időszak. Előtte meg utána is 1-1 hónap. Aztán megszűnt. Nem tudom szeparációs szorongás vagy tényleg a járás miatt, de elmúlt.

Aztán a fogai ha jönnek, akkor is ezt csinálja.

Az enyém egyébként nagyon nyugodt, valameddig elvan a játékaival is, szóval elég feltűnő nála egy ilyen változás.

A testvérével nem volt ilyen, mert ő többemberes volt, születése óta olyan volt, mintha szepás lenne :D

aug. 15. 11:35
 10/17 anonim ***** válasza:
Nekünk is járásnál volt csak 10-11 hónaposan mert 9-10 hónaposan kezdett el járni. Nekünk ami segített, hogy sokat játszottam vele kukucsosat. Először lepedő mögött, majs egyre növeltem a távokat. Konyhában a sziget mögé és így tovább. Játszottam vele a kiságyában is. Ott is eleinte csak lepedő mögé, majd kimentem a szobából de látta a testemet, csak a fejemet bújtattam el, aztán az egesz testemet is. Végül ott hagytam 1-1 percekre is. Közben labdát dobáltam neki ő meg ki. Így tudta, hogy mindig visszamegyek. Nem tudom mennyit segített, de tuti enyhített a dolgokon, mert napról napra jobb lett, de megszüntetni nem szüntette meg.
aug. 15. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!