Erős orrfolyással elengednéd a gyereket táborba?
#10 De hol írta, hogy fertőző? Annyi van odaírva, hogy folyik az orra. Ez bármitől lehet.
Nagy valószínűséggel nem vírus. A bacilussal meg nem lehet mit kezdeni.
Emberekkel foglalkozom. Főként gyerekekkel. És igen van, hogy tényleg komolyan beteg gyereket is elhoznak hozzánk pedig mi nem kórház vagyunk.
De a kérdező mindössze 1 mondatot írt. Ebből nem sok dolgot lehet megtudni.
12.
Valószínűleg vírus.
A "bacilussal" lehet kezdeni, arra való az antibiotikum, ha indokolt.
Mindkettő fertőző.
Az allergián kívül minden fertőz, ami orrfolyást okoz. Az allergiás gyerek anyja pedig visz papírt a diagnózisról.
12 már miért ne lenne vírus? Én erős orrfolyással kovidos vagyok. Ha a gyereknek nincs 39 fokos láza és nem viszem orvoshoz, nem is tudnék róla.
Amúgy a baktérium is fertőz.
Én nem engedném.
A bacillus szónak nagyon elterjedt a használata, pedig ez így tudtommal helytelen, hiszen a bacillus az egy baktérium alak, nem pedig egy baktérium neve.
Van a bacillus, a coccus, a spirillum meg már nem is tudom mi még, de ezek mind a kórokozó alakjára vonatkoznak.
Abban egységesek csak, hogy ezek baktériumok, amik bizony fertőznek és alattomosabbak is tudnak lenni mint a vírusok.
Nem a covidon van a hangsúly, hanem hogy alap dolog, ha beteg a gyerek, nem küldjük az egészségesek közé.
Gondolom ha allergia lenne, a kérdés meg sem született volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!