Tehén tej 17 hónaposan ? Többi lent.
#TehénTej
Sziasztok, van egy 17 hónapos kislányom.
Picinek hasfájós volt, milumil komfort tápszert kapott, ezt kiegészítettük 1 éves kor után lactogen vaníliás tápszerrel (íze miatt) szereti is.
Napi 3 x étkezések között kéri a tápszert illetve éjszaka is kel 1x 2x.
Mindenféle tejterméket eszik.
Viszont tejet nem adtam neki még direktbe pl üvegből.
Sokan mondják hogy miért nem adok neki tejet ?!
A védőnő- gyerek orvos is azt mondja adjam neki nyugodtan.
Tapasztalatra/ véleményre lennék kiváncsi.
(És itt nem arra- “hogy én már 2 hónapos kora óta adom és stb.”)
Nem túl korai ? Adjak neki tejet vagy ne ? Napi 1x ha kap lehet baj belőle ?
Gondolok itt- hasfájás-hasmenésre.
Köszi ha válaszolsz!
Mostmár fogja kapni minden nap legalább egyszer mivel így megissza.
A tapszert is adom melle majd.
De a milumilt azt el akarom engedni egyrészt rossz az ize, főleg így hogy már minden ízt ismer kb és jobban ízlik neki a lactogen, plussz nagyon drága (eddig is az volt ) és ha már felesleges akkor nem veszem tovább neki.
És egyébként akinek a tej okozott allergiát, az miképp jelentkezett? Hasmenés ? Vagy kiutes ? Mire kell figyelni ?
Vagy ha a többi tejterméktől nem volt semmi akkor már most sem lesz ?
Őszintén szólva, semmi baja nem lesz, de amúgy minek naponta vagy napi többször tejet adni a gyerekeknek?
Tök felesleges, semmi nincs benne, csak szétvegyszerezett, vizezett tejszerű valami, amit a boltban kapsz.
Nekem két gyerekem van, mi nem iszunk tejet, mert nem szeretjük, így ritkán van itthon, nem is kaptak ők sem, megkóstolták amúgy, nem kérték, semmi bajuk nincs tej nélkül, egészséges, erős immunrendszerű gyerekek.
15#
Te miről beszélsz ?
Olvasol de etted is vagy csak hasraütés szerűen írsz ?
Te szereted a gombát ? Én nem.
Nem eszünk.
Akkor ti se egyetek!
Mi szeretjük a tejet és?
A gyerek ha megissza megissza ha nem nem fogom be önteni erőszakkal?!
Miért kell beleszólni abba amit a masik jónak lát / tesz azért mert te nem úgy csinálod ?
Hagyjuk már ezt a beleszólok mindenbe is.
Volt egy kérdés, lett értelmes válasz.
De te nem tudsz elmenni anélkül hogy belekontarkodj ?
A tej teljesen rendben van. Nyilvan mertekkel es nem a viz rovasara :)
De cukrot nem tennek bele, 2 eves korig 0g hozzaadott cukor es azt tartalmazo etelek/italok a javasolt a kicsiknek. A tejcukor miatt amugy is edes ize van. Erdemes teljes tejet adni (3,5%-os), nekik jobb a magasabb zsirtartalmu.
17
Egyébként semmit nem iszik csak vizet! Azt jó sokat!
Cukrosat se nagyon kap, nyilván van amibe van kicsi de oda van figyelve ra nem szeretném a fogai rovására!
Nekem anyám nem nagyon követett semmit régen se, kaptunk tejet öcsémmel mindig is.
Öcsém egy korty tejtől az űrbe fossa magát, felnőtt korában alakult ki, és egyre több ételre kezd allergiás lenni, nekem meg semmi bajom nincs tőle, csak nem szeretem és bármit megehetek. Pedig mindig ugyanazt kaptuk.
Én adtam a gyereknek, hogy be legyen vezetve, de sose veszünk, szóval nem iszik tejet így a hétköznapokban, de szerintem nyugodtan próbálkozhatsz vele, ha egyszer megy a hasa, többet nem erőlteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!