Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tehén tej 17 hónaposan ?...

Tehén tej 17 hónaposan ? Többi lent.

Figyelt kérdés

#TehénTej

Sziasztok, van egy 17 hónapos kislányom.

Picinek hasfájós volt, milumil komfort tápszert kapott, ezt kiegészítettük 1 éves kor után lactogen vaníliás tápszerrel (íze miatt) szereti is.

Napi 3 x étkezések között kéri a tápszert illetve éjszaka is kel 1x 2x.

Mindenféle tejterméket eszik.

Viszont tejet nem adtam neki még direktbe pl üvegből.

Sokan mondják hogy miért nem adok neki tejet ?!

A védőnő- gyerek orvos is azt mondja adjam neki nyugodtan.

Tapasztalatra/ véleményre lennék kiváncsi.

(És itt nem arra- “hogy én már 2 hónapos kora óta adom és stb.”)

Nem túl korai ? Adjak neki tejet vagy ne ? Napi 1x ha kap lehet baj belőle ?

Gondolok itt- hasfájás-hasmenésre.

Köszi ha válaszolsz!

#tehéntej #szabade #EgyÉvesMúlt
aug. 7. 12:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%
Adj neki, aztán meglátod, hogy lesz-e hasmenése. Az enyémnek sose volt. Miből gondolod, hogy nem adhatsz neki?
aug. 7. 12:11
 2/23 anonim ***** válasza:
91%

Nem túl korai, nyugodt lehetsz.

Én eleinte vegyítettem 50-50 tej a forralt, lehütött vízhez, utánna 75%tej 25% víz. Nem volt hasmenése a gyerekeknek. Mind kettőnek így vezettem be a tejet az étrendjükbe.

aug. 7. 12:49
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
Nyugodtan mehet neki, nyilván nem azonnal nagy mennyiségben, de simán mehet ennyi idősen
aug. 7. 13:21
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Igaz, nem 2 hónapos korától, csak 10 hónapos korától kap tejet a fiam, de nem lett neki semmi baja tőle. 2,5 éves és reggel este issza a tejet még
aug. 7. 13:23
 5/23 anonim ***** válasza:
78%

És itt nem arra- “hogy én már 2 hónapos kora óta adom és stb"

Ezért írtam az elején, hogy nem 2 hónapos korától issza a tejet, csak 10..

Gondoltam inkább leírom, míg valaki lehurrogna miatta

aug. 7. 13:25
 6/23 anonim ***** válasza:
87%
12 hónapos korában érdemes bevezetni a tiszta tehéntejet, hogy későbbi allergiát elkerüld. Azaz már öt hónapja kellett volna , nem tudom még mire vársz ?
aug. 7. 13:34
 7/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kapott 100 milit pici vanília cukorral mert a kakaót nem szereti naturba pedig nem jött Be neki egyenlőre 😅

De pici vaníliás cukorral tetszett neki!

#6 be van vezetve neki a tej, joghurt-tejbegriz- kremturo-turordudi és sorolhatnám meg miket kap. De csak simán tejet nem kapott eddig mert azt olvastam sok helyen nem tesz jót az emesztesnek nem feltétlen most hanem majd felnőtt korában. Például majd megy a hasa mindenféle tej felétől de most ez mindegy.

Egyébként mivel sokáig hasfajos volt azért vartam eddig vele.

aug. 7. 13:50
 8/23 A kérdező kommentje:

Meg annyi hogy nem az allergia tol felek hanem a hasfájás és hasmenéstől, mivel neki nagyon gyors a fogzas, 4 híján min kint van és amugyis könnyen megy a hasa és egyből kipattog a popsija így megelőzően inkább mint szenvedjük vele hetekig.

aug. 7. 13:52
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom nem kell 1 évesen bevezetni natúran a tehéntejet, sőt manapság azt mondják jobb kicsit később. Ezt csak olvastam, nem tudom mennyire igaz. Kisfiam 1 éves de még pár hónapig én sem vezetem be neki. Persze ha van valamibe tehéntej, akkor abból ehet de simán nem fogok neki adni.
aug. 7. 14:17
 10/23 anonim ***** válasza:
83%

De, erdemes elozo, pont a kesobbi allergia miatt.

Kerdezo, hamsenese akkor lenne ha laktoz intolarens lenne, arra pedig annal tobb esely van minel kesobb vezeted be, ergo vele cseszel ki - akar egy eletre -nha huzod , halasztod.

aug. 7. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!