Ha elkészült már az apasági nyilatkozat hogyan kerülhet
a gyerekem a nevemre?
Figyelt kérdés
Apaságit tettünk ami alapján az édesapja vezetéknevét kapja. Azóta a kedves apa lelécelt és lesz@rja a gyereket. Szeretném ha az én nevemre kerülne. Mit tudok tenni ezesetben?
Én úgy tudom, hogy kell hozzá az apa beleegyezése is, hogy lekerüljön a nevéről. Ez nem úgy működik, hogy fogja magát az ember és változtatgatja a gyerek nevét aszerint, hogy épp milyen a viszony a szülők között.
júl. 27. 10:03
2/13 anonim válasza:
De miért, ha egyszer már elismerte?
Még ha nem is tart igényt a láthatásra, te igényt tarthatsz a gyerektartásra. Azért nem olyan könnyű egyedülálló anyának lenni, jól jöhet még az a havi 50-60 ezer forint! Ha más nem tedd be a gyereknek egy számlára, de ez a minimum ha már megcsinálta azt a gyereket.
júl. 27. 10:08
3/13 anonim válasza:
Nem viszed be magaddal a szüléshez, így a te nevedre fog kerülni.
júl. 27. 10:55
4/13 anonim válasza:
Elég nehéz úgy foglalkozni valakivel, ha még megse született.
júl. 27. 11:37
5/13 A kérdező kommentje:
Kijelentette és bizonyítja hogy nem érdekli, a családja ugyanez. Kétlem hogy változni fog ez ha már most ilyenek
júl. 27. 12:17
6/13 anonim válasza:
Azt hiszem, hogy el tudnám viselni, hogy kizárólag egyedül én örüljek a saját gyerekemnek és ne húzzak hasznot olyan embertől, aki nem akart adni.
Aki nem ad, az kapni sem fog.
júl. 27. 12:40
7/13 anonim válasza:
"Nem viszed be magaddal a szüléshez, így a te nevedre fog kerülni."
Miután központilag rögzítve van, kizart.
Kerdezo, az apai elismero nyilatkozat nem visszavonhato. A nevvaltoztatashoz kell a másik szülő beleegyezése is
júl. 27. 13:47
8/13 anonim válasza:
Hát nekünk meg a lelkünkre kötötték a kórházban, hogy ne hagyjuk otthon, különben nem az apuka nevét fogja kapni, de pontozzatok le csak nyugodtan.
júl. 27. 16:32
9/13 anonim válasza:
8
Igen, szokták mondani, de totál értelmetlen. Benne van a rendszerben, Magyarországon mindenhol látják az anyakönyvi hivatalban.
júl. 27. 16:36
10/13 anonim válasza:
Én most szültem 5 hete és tőlem a házasságit se kérték el, én diktáltam be a nevét és mondták, hogy összenézik a rendszerével(császáros voltam nem akartak csesztetni, jófejek voltak). Pár órával műtét után ottvoltak a papírokkal. Szóval igen a rendszerben minden benne van
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!