Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan élted meg a második...

Hogyan élted meg a második várandósságod?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Néha jön egy érzés, hogy milyen lenne, egy második babával.

Miben volt másabb az első terhességnél? A 4. trimeszter és az azutáni időszak mennyivel volt nehezebb 2 gyerekkel?

Nekem most 15hós a picikém, bármilyen korkül érdekelne. Nagyon köszi mindenkinek 🤗🩷

2024. júl. 24. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első pár hónap volt nehéz, de nekünk 4.5 év a korkülönbség. A 2. És 3. baba között kevesebb, mint 2 év lesz. Sokat biztos, hogy nem fogok aludni, de csak pár hónapot, maximum 2 évet kell kibírni. Gyerekfüggő is.😃
2024. júl. 24. 15:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

az első terhességem álom volt.

Utána a fiam is egy igazi "jógyerek" volt. Tényleg le a kalappal elötte.

2.terhességem elvesztettem 9hetesen.

3.terhességem viszont nagyon durva volt.

7.-17.hét közt 7x öntött el a vér ok nélkül ( ezek a 7-es számok :D)

Folyamatosan fájt mindenem. Iszonyú nehéz volt, csak a túlélésre mentem. Pedig a fiam tök megértő volt velem (nem volt segítségem, férjem pedig reggeltől estig dolgozott). 32.héttől csak métereket tudtam menni, olyan szinten fájtak alul a csontjaim (nesze neked aktív életmód)

Végül napra pont 2,5 év kölönbséggel megszültem. A szülés jobb volt mint az első.

Az első hónapok könnyen mentek hál isten. Annak ellenére, hogy a kicsi többemberes baba volt már akkor is.

Nekem a neheze utána jött. Minél aktívabb lett a kicsi, minél akaratosabb, annál többet kellett vele foglalkoznom, a nagy pedig ilyenkor háttérbe szorult.

Most 5,5 a nagy, 3 a kicsi. Talán most kezd könnyebb lenni.

2024. júl. 24. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség maga könnyű lett volna, ha nem egy 2,5 éves kis orokmozgora kellett volna figyelnem :)

Szülés után tele voltam energiával, sokkal jobban voltam mentálisan, mint az első előtt. Így éreztem minden tökéletes, egyszerűen boldog voltam, hogy 2 ilyen csodálatos lányom van.

Most 4 hónapos a kicsi, a nagy lassan 3 éves. Külön-külön egyik sem nehéz eset, de egyszerre... A nagy most feszegeti a határait, a kicsit éppen nem lehet lerakni és rosszabbul alszik éjszaka, szóval vannak nehezebb napok.

De osszessegeben nem vészes. Tudom, hogy lesz még nehezebb is. Nekünk pont jó ez a 2,5 év korkulonbseg, így is akartuk kB.

2024. júl. 24. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
A masodik terhessegem szornyu eddig. Pont 15 honapos volt az elso, amikor kiderult, hogy terhes vagyok. Nincs semmi pihenes, allandoan menni kell, semmi idom nincs keszulni a babara, csak ezt-azt megveszek neki amit meglatok es ennyi. Allandoan kemenyedek, mar most vizesedik a labam, legszomjam van, a “nagyobb” meg kel ejszaka nem is egyszer, ha nem o kel, akkor en kelek pisilni es vissza sem tudok aludni. Szoval katasztrofa.
2024. júl. 24. 16:08
 5/9 anonim ***** válasza:

A második várandósságom nehezebb volt, többet hánytam, iszonyat sok savam volt, fáradt voltam de nem tudtam pihenni napközben a nagyobb miatt.

3 év van köztük egyébként.

A szülés maga is jobb volt, tudtam mire számítsak.

A 4.trimeszter is sokkal jobb volt. A második fiam nem volt hasfájós, aludt kb akárhol, akármikor, nem aggódtam azokon a dolgokon amiken első gyerekkel szokás. Ő az a gyerek akire azt mondaná az ember, hogy ha tuti ilyen a harmadik is akkor simán bevállalnám.

Mostmár 7 hónapos, kúszik, most kezd kicsit kialakulni a nagyobban a féltékenység, mert eléri a játékokat, utána megy. Most kicsit nehezebb megtartani az egyensúlyt.

2024. júl. 24. 18:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Nehéz, hogy itt van egy 2 éves, akivel nem lehet egy helyben ücsörögni, akihez kelni kell, el kell látni stb., ugyanakkor egyben hozzá is tesz. Kb. fátyolosodik a szemem, ahogy befofadja a kistesó érkezését és mintha napról napra egyre inkább felfogná, megsimogatja a pocakom, köszön neki, a semmiből jön, hogy ezt a plüsst majd odaadja a kistesónak, jó!? Szóval teljesen más lelkület a második várandósságom. Bizonyos értelemben sokkal nehezebb, amúgy meg csak pislogok, hogy lassan megyek szülni. Olyan gyorsan eltelt az utóbbi 8 hónap, hogy elképesztő.
2024. júl. 24. 21:51
 7/9 anonim ***** válasza:
20 hónap van a gyerekek közt. Mindkét terhesség problémamentes, az első trimeszterben fáradság, hányinger.... A második terhességem annyiban volt más, hogy a pici első mellett alig volt időm a pocakban lévő babára figyelni... A szülést követő időszak nagyon szép, harmonikus volt (azt leszamitva, hogy 12naposan kórházba került a pici egy vírus miatt). Az elsővel szerintem depis voltam és nem voltak jók az első hónapok. A második sokkal nyugodtabb baba, nem igényel annyi figyelmet (most 4 hónapos), szóval sokszorosan jobb a masodikkal, mint az elsovel
2024. júl. 24. 22:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Semmi "bajom" nem volt, így lazán. Miután megszületett is csak evett-aludt-csendben nézett ki a fejéből, úgyhogy az első 7,5 év vele laza volt. A nagyobbnak is akkor volt a nyugis korszaka, úgyhogy az első fél évről 1 szavam nem lehet

2,5 év van közöttük

2024. júl. 25. 08:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem a kettőből egyik sem volt "áldott" állapot. Közel 20 hétig hánytam, kb mindentől. Aztán második felében szörnyen vizesedtem. Pisilni jártam állandóan. Imádtam, de szenvedtem sajnos.
2024. júl. 25. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!