Hogyan élted meg a második várandósságod?
Sziasztok! Néha jön egy érzés, hogy milyen lenne, egy második babával.
Miben volt másabb az első terhességnél? A 4. trimeszter és az azutáni időszak mennyivel volt nehezebb 2 gyerekkel?
Nekem most 15hós a picikém, bármilyen korkül érdekelne. Nagyon köszi mindenkinek 🤗🩷
az első terhességem álom volt.
Utána a fiam is egy igazi "jógyerek" volt. Tényleg le a kalappal elötte.
2.terhességem elvesztettem 9hetesen.
3.terhességem viszont nagyon durva volt.
7.-17.hét közt 7x öntött el a vér ok nélkül ( ezek a 7-es számok :D)
Folyamatosan fájt mindenem. Iszonyú nehéz volt, csak a túlélésre mentem. Pedig a fiam tök megértő volt velem (nem volt segítségem, férjem pedig reggeltől estig dolgozott). 32.héttől csak métereket tudtam menni, olyan szinten fájtak alul a csontjaim (nesze neked aktív életmód)
Végül napra pont 2,5 év kölönbséggel megszültem. A szülés jobb volt mint az első.
Az első hónapok könnyen mentek hál isten. Annak ellenére, hogy a kicsi többemberes baba volt már akkor is.
Nekem a neheze utána jött. Minél aktívabb lett a kicsi, minél akaratosabb, annál többet kellett vele foglalkoznom, a nagy pedig ilyenkor háttérbe szorult.
Most 5,5 a nagy, 3 a kicsi. Talán most kezd könnyebb lenni.
A terhesség maga könnyű lett volna, ha nem egy 2,5 éves kis orokmozgora kellett volna figyelnem :)
Szülés után tele voltam energiával, sokkal jobban voltam mentálisan, mint az első előtt. Így éreztem minden tökéletes, egyszerűen boldog voltam, hogy 2 ilyen csodálatos lányom van.
Most 4 hónapos a kicsi, a nagy lassan 3 éves. Külön-külön egyik sem nehéz eset, de egyszerre... A nagy most feszegeti a határait, a kicsit éppen nem lehet lerakni és rosszabbul alszik éjszaka, szóval vannak nehezebb napok.
De osszessegeben nem vészes. Tudom, hogy lesz még nehezebb is. Nekünk pont jó ez a 2,5 év korkulonbseg, így is akartuk kB.
A második várandósságom nehezebb volt, többet hánytam, iszonyat sok savam volt, fáradt voltam de nem tudtam pihenni napközben a nagyobb miatt.
3 év van köztük egyébként.
A szülés maga is jobb volt, tudtam mire számítsak.
A 4.trimeszter is sokkal jobb volt. A második fiam nem volt hasfájós, aludt kb akárhol, akármikor, nem aggódtam azokon a dolgokon amiken első gyerekkel szokás. Ő az a gyerek akire azt mondaná az ember, hogy ha tuti ilyen a harmadik is akkor simán bevállalnám.
Mostmár 7 hónapos, kúszik, most kezd kicsit kialakulni a nagyobban a féltékenység, mert eléri a játékokat, utána megy. Most kicsit nehezebb megtartani az egyensúlyt.
Semmi "bajom" nem volt, így lazán. Miután megszületett is csak evett-aludt-csendben nézett ki a fejéből, úgyhogy az első 7,5 év vele laza volt. A nagyobbnak is akkor volt a nyugis korszaka, úgyhogy az első fél évről 1 szavam nem lehet
2,5 év van közöttük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!