Miért bejelentett bérhez kötik majd a támogatásokat, családi pótlékot?
Miért bejelentett bérhez kötik majd a támogatásokat?
""Nagyon magas jövedelemnél meg fog szűnni a családi pótlék" - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár "
Van több ismerősöm, akik egyáltalán nem a teljes fizetésükkel bejelentve dolgoznak, csak minimálbéren vannak papíron, a többit másképp kapják meg (pld boríték)....így van minden, ami a munkaviszony előnye...közben, több millió forintokat kapnak zsebbe...miért nem mennek ki és nézik meg, hogy milyen szuperjó házakba laknak, milyen autókkal(többel)közlekednek, hol nyaral a család egész nyáron stb...mindezt minimálbérből természetesen....
miért azt bántják, aki bejelentve dolgozik?
mi kapunk így is családit, de nem hinném, hogy a két szülő együttes 1milliós jövedelme lenne a nagyon magas jövedelem, közben meg a többszörösét megszerzők, szegény minimálbéresként mindenkor mindent megigényelhetnek...többjük van, többet kapnak
miért csak a bejelentett fizukat nézik, mért nem ellenőrzik, hogy hány lakása is van és milyen lakásban él az illető, akinek adnak...vagy akinek majd nem adnak...
Nem tudom, hogy hányan vannak, akik mindkettőt olvassák, én alig olvasok itt pár kérdéskört, de lehet az a szokás, hogy mindenki olvas mindent. :(( :)
szerintem, nemcsak a bejelentett fizetést kéne figyelembe venni, hanem mást is...ez azért is jó lenne, mert ehhez több személyzet kellene, még munkahelyet is teremtenének...
Mért ne tudnánk mit tenni? Lehet, hogy azért nem történik semmi, mert azt hisszük, hogy nem történik semmi. :(
Hát persze, hogy nekem sem esik jol, ha valaki baromi sokat keres én meg nem, DE én pl nem voltam bejelentve rendes fizetéssel és nem én akartam igy hanem a munkáltató csak a minimálbérre volt hajlandó bejelenteni és abbol is a szakmunkás minimálbérre pedig diplomám van.
Most itthon vagyok GYED-en és szivom a fogam honaprol honapra hogy de jol jönne az a plussz 30-40 ezer ami a maximum GYED-ig van és elvileg meg kellene kapnom.
Akkor ezek szerint (mivel csak minimálbérről adoztam) én is csaló vagyok???? Ha a szakmámban akartam dolgozni vagy elfogadtam ezt vagy mehettem a francba és talán lett volna helyem.
Ja és a havi 1milla jövedelem még ha két ember keresi is nagyon jonak számit a mai Magyarországon.
Én összetenném a két kezem és örülnék, ha csak a fele meglenne és még a családirol is lemondanék önként és dalolva!
De ez én vagyok!
Úgy van, ahogy az előző írta. Apum is kb 200 ezret keres, de a főnöke csak minimálbérre hajlandó bejelenteni. Szóval nem minden esetben (sőt, legtöbbször) a munkáltató akar csalni, nem a dolgozó. Szóval ne spicliskedj már, az annyira szánalmas.
Majd ha esetleg a jövőben a te munkáltatód is minimálbérre fog bejelenteni, akármennyire keresel is, remélem valaki felnyom téged az APEH-nál. Megérdemled, ha ilyen rosszindulatú vagy.
Elsőnek: bocs, de tényleg nem hangzott számomra irónikusan amit írtál. De ha így értetted, akkor bocsánat!
Kérdezőnek pedig: igenis magas jövedelemnek számít ma Mo.-on a havi egymillió egy családban (olvasd el, mit írtam pontosan) és remélem, a kérdésedre válaszolva igen, én mindig annyiért dolgoztam, amennyivel be voltam jelentve.
Az,aki nem keres a párjával együtt egy millió felett akár tisztán, akár feketén, az miért is kritizálja a kérdést? Kiscsirke....ne fenyegetőzzél, mert visszacsap...majd meglátod az életedben! Ha elolvassa valaki, látja, hogy nem arról beszélek, amikor kispénzek csalásáról van szó ( bár az is csalás akárhogy is nézzük bármi az oka is annak, hogy csal valaki), hanem több millióról.
Gyertek a mi játszónkra és meglátjátok....olyan autókkal jönnek a játszóra, hogy az biztos nem a bejelentett fizuból van, mivel annyiba kerül, hogy azt 10éves minimálbéres fizetésből se venné meg....és ez csak az autó...és kapják a támogatásokat, amik bérfüggőek!!! engem ez iritál, nem az, hogy valaki 150-et kap...vagy ti egy kalap alá veszitek magatokat azzal aki több milliót sinkófál pár tízezer vagy százezer be nem jelentésével?
Ha ketten havi 1 milliót kerestek, ne ugráljál. Jövőre az még több lesz az új adójogszabályok miatt.
Egyáltalán nem értem, miért volt szükség ezt a kérdést feltenni, mert nem világos, mire akarsz kilyukadni. Ne az legyen felháborodva, akinek amúgy is van bőven mit a tejbe aprítani.
Gyesen vagyok és nem futja magánbölcsire, magánovodára, de még családi napközire sem.Államiba nem vettek fel minket se ide se oda ( ovi, bölcsi). Persze, aki borítékkal vagy alapítványi támogatás ígéretével ment, azt felvették....erről is ennyit.....3-4 éve ugyanabba a pár db ruhába járok, nem voltam évek óta fodrásznál,mert nem tudok költeni magamra....ennyit az aprításról. . Több hitelünk van, egy vasat nem kapott egyikünk se otthonról, sőt. Akkor én vagyok a nagyon gazdag magyar? Kétlem.
A kérdés lényege, hogy miért csak a bejelentett bérhez kötnek bármit is, amikor itthon divat az, hogy ne bejelentve dolgozzanak, hanem csak minimálbérért és közben meg a több milkát másképp fizettetik ki maguknak...miért hagyják, hogy frekventált helyeken élő, több ingatlannal bíró stb stb emberek bérhez kötött támogatásokat kapnak,miért nem vizsgálják meg azt, hogy hol is él és mit is használ ( nagy lakása-háza van jó helyen? hány autója van és azok milyenek? magánsuliba jár a gyerek? van nyaralója? lova?)..miért csak a bejelentett fizut nézik, miért nem az összképet?
kihagytam, de ez lett volna a kérdés lényege :)
nem azzal van bajom, ha valaki csak úgy tud munkát vállalni annyit pénzért, amennyi szükséges számára, hanem a notoriusokkal, akik erre utaznak, holott mindenki tudja, hogy játszanak a kiskapukkal :(
bár lehet, hogy igazatok van és kár ezen pörgetnem magam, mert ilyen csapatok mindig voltak
Kedves kérdező! Hát sajnálattal látom te is azok közé tartozol akik a más szemébe a szálkát is meglátják a sajátjukban pedig a gerendát sem!!!!
Kérdem én Gyurcsány,vagy a többi haszonleső nem lopja az állam pénzét? Mért nem jelented fel őket is?? Vagy még egy kérdés ha neked annyira fáj hogy a másik csal mért nem csalsz te is?? És nem itt irigykednél a másikra??Neked is ott a lehetőség rabolni az állam pénzét! Nem értem mért agodsz ilyenen elvileg ha lebukik adócsalással nem te ülsz majd helyette! Gondold azt hogy te minden este,még ha szegényen is de békében és nyugalomban hajtod párnára a fejed!! És lehet hogy a kedves csaló nem igazán mer leülni sem mert ugyvan vele csücsülhet még eleget!!
De a véleményem ugyan az mint eddig! Borzasztó irigy vagy!!!! Ha neked nincs másnak se legyen! Ahogy más is irta azért mert a te tehened megdöglőtt,dögöljön me g a szomszédé is!!!!
nem csoda, hogy ennyi csaló van ebben az országban és ez a vélemény a magyarokról a világban
jobb országokban nem csalásra buzdítják egymást és segítik egymást ebben, hanem szégyen a lopás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!