Milyen nevet adjak?
Itt most lehetne példáket írni, de rengeteg név van és mindenkinek más tetszik. Esetleg az alábbiakat érdemes átgondolni/tenni:
1. Párodnak milyen név tetszik?
2. Leszűkíteni a lehetőségeket valamilyen szempont alapján: pl kezdőbetű, régiesebb vs divatosabb stb
3. A kórházaknak van Babybox-a ott meg tudod nézni másokat milyen neveket adnak mostanság.
Mindenképpen valami olyat, amit felnőtt fejjel is méltósággal viselhet. Kerüld a beceneveket, add inkább a komolyat, aztán becézd ahogy tetszik. Az ember sokkal tovább felnőtt mint gyerek, pláne baba.
Ha egyszerűbb, vagy gyakori vezetéknevetek van, lehet kicsit extrább, ha komplikált a vezetéknév, legyen egyszerűbb, ne kelljen szerencsétlennek mindkét nevét betűznie egy életen át. Ha nem tudsz dönteni, írd fel a kedvenceket kis cédulákra és húzzátok ki kalapból.
mi a vezetéknév? Milyen nevek tetszenek?
Mert hiába mondom legyen Lupítá vagy Eufrozina ha nektek teljesen más tetszik
Nekem sokat segített hogy a vezetéknévhez mi ment, mert nagyon sok kiesett emiatt.
Utána azok közül amik maradtak, már könnyebb volt kettőnk ízlését összehangolni. Én figyeltem a gyakoriságot is, mi mostanában ritkábban adott névre mentünk, ami azért közismert is.
Becézhető nevet akartam, de vannak akik direkt az ellenkezőjét preferálják.
Legyen nemzetközi vagy annyira az nem fontos?
Esetleg nézegesd a babagalériákat hátha szembe jön valami olyan ami megfog.
Milyen hűha érzés? Álomvilágban éltek vagy mi?
Ne legyen tucatnév, ne gúnyolják, passzoljon a vezetéknévhez és mindkettőtöknek tetsszen. Ennyi.
Vezetéknév híján nehéz tanácsot adni, de mi úgy csináltuk a férjemmel hogy kinyomtattam az adható utóneveket és aláhúztuk ami tetszett egyikünknek-másikunknak. Ahol egyezés volt, abból választottunk.
Egyébként: Izabella, Sára, Emese, Ágnes, Ivett, Inez vagy Édua.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!