Anya, apa helyett rendes név?
ismerek ilyen családot, mindenkinek van valami csak általuk, családilag használt beceneve. nem anyu/apu/variációi. összetartó, erős, szerető család.
akik szerint ezen áll vagy bukik a szerető családi közeg, azok inkább nézzenek szét maguknál, hogy miért ilyen ingatag a"jó családról" alkotott elképzelésük, hogy egy sima elnevezés is tönkreteheti.
Tinikorban, vagy amikor játszani akarják a gyerekek, hogy ők felnőttek, akkor szokták így hívni néhányan az anyjukat, apjukat. Nekem furcsa, de a családunkban is hallottam ilyet, akkor voltaz unokatestvérem kb 5-6 éves és a nevükön szólította a szüleit. Nem tudom honnan jött, de akkor mondta azt is, hogy ne becézzem az ő nevét (XYka), hanem a teljes nevét mondjam.
Érdekes, nekem sosem volt ilyen korszakom, pedig én is többnek akartam látszani, mert mindig idősebb fiúk tetszettek. De nem gondoltam, hogy ilyenektől felnőttesebb leszek. Inkább olvastam felnőtteknek szóló, komolyabb témájú könyveket +nagylanyosan öltözködtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!