Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől alakulhat ki az ,hogy a...

Mitől alakulhat ki az ,hogy a gyerek utálja a szüleit?

Figyelt kérdés

jún. 26. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Attól, hogy a szülő utálja a gyereket.
jún. 26. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Nyilván rosszul lett nevelve, nem kapott elég szeretetet.

Sok szülő kisgyerekkorban tárgyakkal akarja leszerelni a gyerekét, hogy ne kelljen vele foglalkoznia. Aztán csodálkoznak, hogy a gyereknek fontosabbak lesznek a tárgyak, mint a szülei.

Ha egy gyerek kicsi korától folyamatosan kapott szeretetet, minőségi időt, bújást, ölelést a szüleitől, játszottak vele, meséltek neki, akkor kizárt, hogy utálni fogja őket.

jún. 26. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem kaptam tőlük szeretetet, ölelést, puszit semmit. Semmit nem lehetett megbeszélni velük. Ha valami lelki bajom volt, csak még jobban piszkáltak, ha sírtam, akkor azt mondták fejezzem be, mert még meg is vernek. Mások előtt imádtak megszégyeníteni, megalázni. Nekem kuss volt a nevem. Soha nem vittek programozni sehová gyerekként, ha el is mentünk nagy ritkán pl majálisra vagy valamire, akkor sem ülhettem fel semmire, mert az pénzbe kerül(pedig apám pénzes, vállakozó), nem lőhettem vagy dobhattam célba ajándékért, mert az is pénzbe kerül és különben is úgy van megcsinálva, hogy ne lehessen nyerni. Alig volt ruhám, még a piacos használt ruháért is úgy kellett könyörgni, míg nekik simán ment a márkás ruha, a 40.000 Ft-os kabát. Én egy 3000 Ft-os táskát nem kaptam, mert nem ér az annyit, lesz az olcsóbban is. 1000 Ft-os turkálós cipő, de címkés, hát nem ér az annyit. Tini koromban nem mehettem sehová a barátaimmal, mert ezzel azért nem, azzal azért nem, amazzal meg azért nem. Mikor elmúltam 18 akkor sem engedtek sehova. Nem voltak már barátaim, senkim. Depressziós, pánikbeteg lettem, még jobban aláztak, a gyógyszert tálcán kínálták nekem, hozták utánam, amíg be nem vettem, így végre bebizonyosodott anyám állítása, hogy pszichopata vagyok. Fu napestig sorolhatnám mennyi mindennel bántottak, elnyomtak, aláztak. Persze én vagyok a hálátlan apám szemében a mai napig is, mert én el mertem tőle költözni, mert ki fogja őt öreg korában támogatni...
jún. 26. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A szeretet hiánya a kulcs szerintem.

Persze sokféle megnyilvánulási formája van ennek, de erre lehet visszavezetni mindet.

Fizikai, szóbeli bántalmazás, túlzott kontrollálás, elhanyagolás a leggyakoribbak.

jún. 26. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A páromat az anyja is meg az apja is napi szinten verte, bármit csinált, ami nem tetszett nekik, nem kapott enni. Ma már nem áll velük szóba, és nem értik miért.
jún. 26. 15:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az apámat utáltam meg, már vagy 12 éve nem tartom vele a kapcsolatot. Megkeserítette az életem, egy egoista, irányításmániás s**fej aki nem viseli el, ha az embernek van saját véleménye, nézetei, amit nem egyeznek az övével. A saját hülyeségeit állandóan ráerőszakolja a környezetére, és ha nem megy, akkor előveszi az érzelmi zsarolást is akár. Felnőttként már megvolt a lehetőségem, függetlenségem, így úgy döntöttem, hogy nem kell az életembe ilyen ember.

Ezek alapján azt mondom, ha egy gyerek utálja valamelyik, vagy mindkét szülőjét, annak oka van.

jún. 28. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!