Egy év alatti gyereknek melyik mesekönyvet ajánlanád, nektek melyik jött be?
2, olvasni?
Mindkét gyerekemnél 1 év alatt kezdtünk olvasni nekik. A második gyakorlatilag születésétől hallgatta.
10 hónaposan már simán önállóan lapozták a vastag leporellókat. Kukucs könyvek, Tölgyerdő meséi, mondókás leporellók.
Nálunk a 3,5,8 perces mesék a kedvencei,mert sok rajz van benne. Ha meglátja a könyvet kacag meg visitozik. Nagyon szereti.
Illetve van még pár nyitogatós könyv ami tetszik neki.
Amiben kevés rajz van azt nem szereti.
6 hónapos volt a kisfiam amikor bevezettem neki az esti mese olvasást, őt nagyon érdekelték a könyvek. Szerette lapozgatni, nézegetni.
Elsőre az Amikor a kisállatok elfáradnak című könyv volt a sláger.
Aztán a Kis Wombat sorozat (Mit szeret a kis wombat, A kis wombat elköltőzik, A kis wombat úszni tanul) meg az Én is ügyes vagyok könyvet is nagyon szerette, szereti.
Imádta a Kis cica, a Fuss kisegér fuss, Egy varázslatos éjszaka könyvek képeit.
Most 16 hónapos, szülinapjára Boribon könyveket kapott, azok is nagy sláger.
1 ev alatt ugy konkretan az, hogy en olvastam, annyira nem kototte le, csak a kepek. De egyebkent ettol fuggetlenul en olvastam neki, mikozben o eppen mast csinalt :D
Viszont 13 honapos koratol kezdve most a kedvencei a pipp es polli, tolgyerdo mesei. Mar tenyleg vegig is hallgatja, “kerdez”, mutogat a kepekre, nagyon cuki.
Egyebkent az allathangos vagy egyeb hangos nyomkodos konyveket szerette 1 ev alatt (most is) illetve vannak ezek a tapikonyvek, mindenfele texturaval, az is bejott neki.
Ezen kivul az erintgetos, simogatos mondokakat is nagyon szerette, pl amik a ringatoban, kerekitoben vannak, szoval ezekre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!