Meddig hullott a hajad?
10 hónapos a lányom, kb. 8 hónapos koráig szoptattam. Egészen mostanáig nem, de az elmúlt kettő hétben nagyon durván hullik a hajam.
Nyilván hormonális, ezt tudom.
A kérdésem az hogy kb mire számíthatok? Pár hét alatt egyszerre kihullik, aminek "ki kell"? Vagy heteken, hónapokon keresztül folyamatosan fog hullani?
Meddig (időtartam) tekinthető normálisnak?
Érdemes valamilyen vérvizsgálatot azért csináltatni?
Tudom hormonális, ennek ellenére van valamilyen vitamin, hajápoló termék vagy étkezési tanácsotok, javaslatotok?
Nekem 4hónappal szülés után kezdődött mind a 2x és 3-4 hónapig tartott.
Hormonális, semmi segítség nincs ellene.
Nekem kopasz foltjaim lettek szó szerint mind a 2x.
Egy fodrász.
Én nem vettem észre hogy jobban hullott volna mint máskor. Fél - 1 évvel szülés után meg konkrétan több hajam van mint valaha.
Érdekes ez az emberi test.
Szerintem esetleg egy komolyabb vérképet lehetne nézni, vas + vitamin hiány miatt.
3-as ne írj butaságot, hogy baj van vele. Olvass utána ez egy normális állapot a nők nagy része érintettt ebben.
Kérdező nyugodj meg egyenlőre még normális és igen hormonális. A terhesség alatt az ösztrogén termelés miatt nem hullik a haj a szőrtüszők növekedési fázisban vannak. A szülés után a hormonszint csökken és nyugalmi fázisba lépnek a szőrtüszők és a haj elkezd hullani. Ez a szülés után normális akkor van probléma, ha ez nem áll meg. Nekem négy hónapig hullott utána javult. Ha a hajhullás elkezdődése után hat-nyolc hónapon belül nem rendeződik akkor keress fel orvost. A vas bevitel, pihenés, stressz visszaszorítása, valamint a vitaminokban gazdag étrend segithet. Nagyon ritka akinek nem hullik. Ha nem rendeződik a leírt idő alatt akkor lehet hormonprobléma. Olyankor néznek hormonpanelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!