Baj ha azt akarom hogy az én vezetéknevemet kapja a babánk?
Az exemmel szakítottunk. Igaz hogy én hagytam el, de nyilván nem jókedvemből. Most vagyok félidős terhes és egy hét mulva mennénk az apasági elismerő nyilatkozatot elintézni. Én az ellen nem vagyok hogy lássa a gyereket, nevelje vagy hogy teljesértékű apaja lehessen. Viszont miután így alakult hogy “itthagyott a szarba” szeretném ha annak a nevét viselné a baba akire mindig számíthat. Szerintem exem amúgyis le fogja sz@rni a gyereket, most sem igazán érdekli, veszekszik velem folyamatosan a semmin. A családja sem akarta a picit, uszítják az exemet ellenünk, folyamat megy a sz@rkavarás.
A kicsit egymagam is fel tudom nevelni, a családom is támogat ha kell úgyhogy ezzel nincsen gond. A nevet illetően érdekelne a véleményetek hogy ez nagyon önzőség? Nem tudom a kicsinek mi lenne a legjobb, azt sem akarom hogy cikizzék hogy az anyja nevén van, de mint mondtam az apa valószínű nem fogja normálisan tenni a dolgát.
Az apaság elismerése (ami bírósági úton is kiharcolható DNS teszttel) egy dolog, a név egy másik.
Elismerheti az apaságát, attól még, mivel nem vagytok/voltatok házasok, nem kapja automatikusan az ő nevét. Viselheti a te nevedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!