Baj ha azt akarom hogy az én vezetéknevemet kapja a babánk?
Az exemmel szakítottunk. Igaz hogy én hagytam el, de nyilván nem jókedvemből. Most vagyok félidős terhes és egy hét mulva mennénk az apasági elismerő nyilatkozatot elintézni. Én az ellen nem vagyok hogy lássa a gyereket, nevelje vagy hogy teljesértékű apaja lehessen. Viszont miután így alakult hogy “itthagyott a szarba” szeretném ha annak a nevét viselné a baba akire mindig számíthat. Szerintem exem amúgyis le fogja sz@rni a gyereket, most sem igazán érdekli, veszekszik velem folyamatosan a semmin. A családja sem akarta a picit, uszítják az exemet ellenünk, folyamat megy a sz@rkavarás.
A kicsit egymagam is fel tudom nevelni, a családom is támogat ha kell úgyhogy ezzel nincsen gond. A nevet illetően érdekelne a véleményetek hogy ez nagyon önzőség? Nem tudom a kicsinek mi lenne a legjobb, azt sem akarom hogy cikizzék hogy az anyja nevén van, de mint mondtam az apa valószínű nem fogja normálisan tenni a dolgát.
Már miért lenne önzőség?
Soha senkit nem fog érdekelni, ki nevét kapta, oviba, suliba meg sem fogják tudnia gyerekek, ha nem dicsekszik vele direkt.
Miért lenne baj?
Én is anyukám nevét hordom, hasonló okok miatt.
Soha senki nem szólt be érte.
Ha ott vagytok mond hogy a te vezetékneved szeretnéd, és kész,maskepp semmikoze nem lesz a gyerekhez (az más tészta hogy bírósági útra terhelheti az ügyet, és DNS tesztet fog kérni, amit majd neked kell fizetni).
Vagy kotojelesen esetleg?
Vegulis ő az apja ha azt nézzük.
"Igaz hogy én hagytam el"
"itthagyott a szarba"
Döntsd már el.
A fiam az én nevemet kapta, szerencsére apukának semmi ellenvetése nem volt, sőt, apaságit is csak nagy szájhúzva tett, azóta sem zavar sok vizet az életünkben.
Ennek én amúgy más okból is örültem, nagyon ritka nevem van, jó, hogy így több esély van, hogy fennmaradjon :)
Viszont ha nincs apasági, akkor sincs az szerintem, amit írsz, hogy "mert ugye max akkor nincsen már szava", mert ha mégis pert indít az apaság megállapítására, és beigazolódik az apasága, ugyanúgy kérheti valószínűleg a névváltoztatást, tehát mindenképp próbálj megegyezni vele.
Azt viszont tényleg ügyvédtől kellene megkérdezni, hogy ha mindenki kitart amelett, hogy a saját nevére szeretné anyakönyvezni a gyereket, akkor mi alapján döntik el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!