Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 hónapja szültem. Nem szoptat...

4 hónapja szültem. Nem szoptattam, mégsem apadt még el a tejem. Mikor fog?

Figyelt kérdés
Szóval 4 hónapja császármetszéssel szültem, de először nem indult be a tejem aztán mikor igen, akkor meg a kislányom nem fogadta el, csak a tápszert, így a dokim azt mondta, hogy fokozatosan fejéssel ,hogy ne gyulladjon be a mellem , apasszam el a tejet. Így is tettem , szépen el is apadt. De az előbb csak kíváncsisàgból megnyomtam mindkét mellbimbóm és pici igaz, de mégis jött egy egy csepp sárga, tehát elég zsíros tej belőlük. Annó nagyon bántam ,hogy az orvosra hallgattam és nem voltam kitartóbb, hogy a kislányom rászokjon a szopizàsra és most, hogy ezt láttam az jutott eszembe, hogy ennyi idő után ha újra fejni kezdeném, talán beindulna újra ?
2024. jún. 2. 16:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, beindulhat. Kérj segítséget szoptatási tanácsadótól. Ők jobban értenek hozzá, mint az orvosok
2024. jún. 2. 16:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem beindulna, de nagy vallalas, napi 6-8x 20 percig/ mell kene fejni, nekem ezt mondta a tanacsado.

Nekem ugy elapadt egyik naprol a masikra, hogy egy csepp se volt mar.

En onnan probaltam beinditani sok fejessel, de nekem mar nem ment.

Viszont ebben az esetben szerintem talan meg sikerulhetne is!

2024. jún. 2. 19:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Simán beindulhat. Én lassan több mint fél éve nem szoptatok( már nagy a gyerek) és még mindig ömlik a tejem. Van akinél 1 év múlva is van még tej.
2024. jún. 2. 20:20
 4/4 A kérdező kommentje:
De mondom, csak pár icipici csepp volt a bimbómon, de az a tipikus sárgás tömény, zsíros tej, nem olyan mint anno az előtej volt. Ilyen minimális kis mennyiséggel is be tudná indulni? Mert amúgy amikor el kellett apasztanom, akkor már ilyen 30-40ml-t fejtem egy alkalommal és szerintem lett az több is volna, ha nem állok le a fejéssel (ezeket az adagokat amúgy egy nap gyűjtögettem , nap végén pedig egybeöntöttem és lefagyasztott ám, így most azért jó pár tasak van lefagyasztva, hozzátàplálàsnál szeretném majd felhasználni tápszer helyett). Csak azt mondják, meg olvastam is ,hogy ha ennyi ideig de ha kevesebbig is nem szopik egy baba, akkor "elfelejti" a technikàt,mert hát azért a cumisüvegből könnyebben jön, mint amiért a mellen meg kell dolgozni. Bár adhatnàm tápszer helyett cumisüvegből is neki ,ha már lenne mennyiség, a baj az, hogy már 140-150ml-t eszik és kétlem, hogy ennyit vissza tudnék hozni ,szóval a kiegészítés tápszerrel biztos kellene.
2024. jún. 2. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!