Gyamugyi határozat vegrehajtasa. De hogyan?
Figyelt kérdés
Ha a nagymama nem adja oda a a gyerekeket. A rendőrség pedig erosszakal nem hozza el őket.2024. jún. 2. 15:26
1/6 anonim válasza:
A gyámügyet is meg kell kérdezni.
Amúgy meg akár többször oda kell menni a helyszínre a határozattal, rendőrt hívni. Ha ez sikertelen, kérni a rendőrtől minden alkalommal jegyzőkönyvet erről, és ezeket gyűjtögetni, gyámügynek bemutatni.
Nem egészen értem a rendőröket, ha a gyámügy menne oda, mert pl. kiemelik a családból a gyerekeket, ott bezzeg a rendőr teszi a dolgát.
2/6 anonim válasza:
Mi szerepel a határozatban? Miért van a nagymamanal?
3/6 A kérdező kommentje:
Az szerepel a határozatban hogy felügyelet nélkül maradtak. (mert a fia sajnos ütött vért engem és elkelett menekülni a másik kislányommal) de a mama súlyosan veszélyezteti a gyerekeket nem engedi őket iskolába óvodába lopja az áramot ellhamyagolja őket. 31.nappal kellett volna át adja őket a személyes iratai al de bezárta az ajtót széttépték a határozatot. A rendőrök felszolitottak hogy adja át őket. De nem tette. A súlyos veszélyeztetettések miatt szüntették meg és felmentették a gyámi tisztsége alul. A határozatban szerepel hogy a rendőrök közreműködésével adják át a gyerekeket. De nem adtak. Teljesen elvagyok keseredve.
2024. jún. 2. 21:16
4/6 A kérdező kommentje:
Anno is mikor elmenekultem tőlük akkor is rendőrség segítséget kértem hogy hozzál el a gyerekeket de akkor bezzeg határozatot kértek.
2024. jún. 2. 21:17
5/6 anonim válasza:
Te kérted a családba fogadást és azóta rendezodtek a körülményei vagy ideiglenes elhelyezéssel kerültek a nagyszulohoz? Ha családba fogadás volt, akkor azt te kérted ugye hogy újra nálad legyenek, csináltak kornyezettanulnanyt, megfelelőnek találtak és erről van határozatod? Ha igen, tegyél feljelentést (nem bejelentést) a rendőrségen plusz a gyamhivatalba személyesen közöld ezt velük. Ha a szülői felügyeleti jogod nem szünetel határozott ideig.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen én kértem hogy újra nálam legyenek a gyerekek volt környezet tanulmány stb. Náluk is ahol a pedagógiai szakvélemények és gyermekjoleti központ véleménye alapján a gyerekek súlyosan veszélyeztetve vannak a nagymama al (nálunk teljesen rendben találtak mindent) ezért kértek a gyamhivataltol helyezek vissza hozzám a gyerekeket. Ezt mégis tette a gyámhivatal hozott erről egy határozatot amibe leirtam hogy 31. Adja át a gyerekeket a személyes cucaival nekem mint édesanyjának. Kiemelten benne van a határozatban ha kell a rendőrség járjon el szükség szerint. Mert a nagymama családja nagyon zűrös. De a nagymama rendőri felszólításra sem adta oda a gyerekeket bezárta őket a lakásba. Oviba suliba nem engedi őket hogy nehogy elhozzam őket. A szülői felügyeleti jogom nem szünetel. Az én nevemen vannak a gyerekek apa évekig nem rendezte a gyerekek családi jogallasat. Nem tudom kihez kell fordulni. Reggel telefonálok a hivatalba illetve azt is javasolták hogy a bíróságon lehet kérni hogy a határozatot karhatalomal hajtsa végre.
2024. jún. 2. 23:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!