Hogyan válasszunk nevet ha egyik sem tetszik igazán?
Gondolom nem vagyunk egyedül ezzel. 🙂
Kisfiunk lesz, a Dánielt mindketten el tudtuk volna képzelni, de már van ilyen nevű kisfiú a szűk családban.
Ezt leszámítva ami nekem esetleg tetszene,az az apukának nem és fordítva. De egyik név se olyan, hogy "húha!", csak kicsit jobban tetszenek, mint a többi.
Meg kicsit bánt, hogy mindig kislányt képzeltünk el, és így,hogy ennyire nincs ötlet a nevére, olyan mintha nem is örülnénk neki (pedig de, és igazából teljesen mindegy, csak egészséges legyen).
Ha semmiképp nem megy, akkor mindenki irja fel a neki tetszőt egy lapra. tegyétek egy kalapba és húzzatok egyet.
Egy ismerős házaspár úgy oldotta meg, hogy két keresztneve lett a gyereknek.
Nálam ugyanez van, azzal a különbséggel, hogy apuka sincs, magammal se tudok megegyezni🤣
Én is lányra számítottam, sose született fiú a családban. Miért pont nekem lenne? A lány név stabilan megvolt. Ciki, de a gender partimon is az volt az első mondatom, hogy nem baj, csak találjunk neki nevet😂 Hát, azóta se sikerült.
Egyet már nagy nehezen találtam, de ott meg attól félek, hogy valamelyik celeb(pl.a most terhes Kulcsár, rákap és a fél országot úgy fogják hívni. Ezért szeretnék egy másodikat.) De az 1.se olyan, hogy na, igen, ez AZ. Hanem csak olyan, "valami kell neki". A 2. már végképp lehetetlen küldetés.
Mondogassátok együtt őket a vezetéknévvel és a 2. keresztnévvel. Biztosan mind nem illene hozzá.
Mikor olvasom az anyakönyvi híreket, ki szoktam mondani a teljes neveket, sok annyira nyakatekert, hogy el nem tudom képzelni, a szülőknek hogy nem tűnt fel, hogy szarul hangzik. 😄
Áron, Milán,Márk ezek közül bármelyik jó.
Ha úgyse tetszik egyik sem akkor nem mindegy melyiket kapja?
A Dániel amúgy se az a hű de szép név, vannak nála sokkal szebbek, én nem is adnám.
Szép és modern nevek még:
Kristóf
Ármin
Levente
Szabolcs
Nimród
Zsombor
Benjámin
Alex
Konrád
Botond
Bálint
Benedek
Erik
Bence
Dominik
Kornél
Ugyanígy voltunk most, a negyediknél, csak lánynévvel.
3 lány után nem tudtunk dűlőre jutni, mondván "az összes jót felhasználtuk." 😅
Nemrég voltunk a 12 hetes UH-on, és egyértelműen megmondták, hogy fiú lesz, így ez a problémánk megoldódott.
Nekünk Richárd Márk lesz 🥰
(Láttam, itt is a Márkot többen írták :) A Dávid jött még szóba, az is nagyon tetszik, de egyrészt jóval gyakoribb, másrészt már 15 éve is a Richárd volt tervben, mikor nem tudtam még, hogy lányom lesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!