Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan válasszunk nevet ha...

Hogyan válasszunk nevet ha egyik sem tetszik igazán?

Figyelt kérdés

Gondolom nem vagyunk egyedül ezzel. 🙂

Kisfiunk lesz, a Dánielt mindketten el tudtuk volna képzelni, de már van ilyen nevű kisfiú a szűk családban.

Ezt leszámítva ami nekem esetleg tetszene,az az apukának nem és fordítva. De egyik név se olyan, hogy "húha!", csak kicsit jobban tetszenek, mint a többi.

Meg kicsit bánt, hogy mindig kislányt képzeltünk el, és így,hogy ennyire nincs ötlet a nevére, olyan mintha nem is örülnénk neki (pedig de, és igazából teljesen mindegy, csak egészséges legyen).

máj. 31. 07:56
1 2
 1/13 Hovarju ***** válasza:
89%

Ha semmiképp nem megy, akkor mindenki irja fel a neki tetszőt egy lapra. tegyétek egy kalapba és húzzatok egyet.

Egy ismerős házaspár úgy oldotta meg, hogy két keresztneve lett a gyereknek.

máj. 31. 08:10
 2/13 anonim ***** válasza:
65%

Nálam ugyanez van, azzal a különbséggel, hogy apuka sincs, magammal se tudok megegyezni🤣

Én is lányra számítottam, sose született fiú a családban. Miért pont nekem lenne? A lány név stabilan megvolt. Ciki, de a gender partimon is az volt az első mondatom, hogy nem baj, csak találjunk neki nevet😂 Hát, azóta se sikerült.

Egyet már nagy nehezen találtam, de ott meg attól félek, hogy valamelyik celeb(pl.a most terhes Kulcsár, rákap és a fél országot úgy fogják hívni. Ezért szeretnék egy másodikat.) De az 1.se olyan, hogy na, igen, ez AZ. Hanem csak olyan, "valami kell neki". A 2. már végképp lehetetlen küldetés.

máj. 31. 08:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az segitett a legtobbet, hogy elkezdtuk az adott neven hivni a magzatot, magunk kozott igy hivatkoztunk ra. Amelyik nev kenyelmes volt, jobban el tudtuk kepzelni, az nyert. Szegeny magzatot 6 kulonbozo neven is hivtuk a 9 honap alatt, annyira nem tudtuk mi legyen, de csak sikerult.
máj. 31. 08:29
 4/13 A kérdező kommentje:
A második keresztnév az fix (János), azt az apukája után fogja kapni. Az tetszik is, de azért szeretnénk egy kicsit "modernebb"nevet is. Ilyen Áron, Dávid, Márk, Milán, stb. jellegű "modernet", nem Medox, Szpartakusz stb szintűt.
máj. 31. 08:53
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

Mondogassátok együtt őket a vezetéknévvel és a 2. keresztnévvel. Biztosan mind nem illene hozzá.

Mikor olvasom az anyakönyvi híreket, ki szoktam mondani a teljes neveket, sok annyira nyakatekert, hogy el nem tudom képzelni, a szülőknek hogy nem tűnt fel, hogy szarul hangzik. 😄

máj. 31. 09:16
 6/13 anonim ***** válasza:
55%

Áron, Milán,Márk ezek közül bármelyik jó.

Ha úgyse tetszik egyik sem akkor nem mindegy melyiket kapja?

A Dániel amúgy se az a hű de szép név, vannak nála sokkal szebbek, én nem is adnám.

Szép és modern nevek még:

Kristóf

Ármin

Levente

Szabolcs

Nimród

Zsombor

Benjámin

Alex

Konrád

Botond

Bálint

Benedek

Erik

Bence

Dominik

Kornél

máj. 31. 09:21
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk Márton vagy Márk lett volna, ha kisfiú. Nagyon meg voltunk lőve mi legyen a 2.kislanyunk neve. Az elsőnél megvolt az első perctől, hogy Nóra. Egyedül a Dóra tetszett, de az meg nagyon hasonlít a Norara. Aztán egyik este csak feküdtem az ágyon és bevillant, hogy Olívia, úgyhogy így hívják a már 2 hónapos kislányunkat.
máj. 31. 09:44
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell nagy húha legyen. Hangonzzon jól, ne legyen ciki (lásd Piros Alma vagy Végh Béla) és ezen kívül teljesen tökéletesen mindegy mi a neve. Úgyis azt szokjátok meg ti és ő is amit adtok neki.
máj. 31. 13:30
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ugyanígy volt. Végül mindketten írtunk egy listát, amin egy közös név volt. Egyikünknek se volt az se olyan nagy hűha, ráadásul manapság a top 10-ben is benne van, de mindketten elfogadhatónak találtuk, így lett a kisfiunk Marcell. Azóta el se tudunk más nevet képzelni neki, nagyon illik hozzá. Meg fogjátok ti is szeretni a választott nevet, úgyhogy hajrá, sok sikert hozzá és a babához is! :)
máj. 31. 15:40
 10/13 anonim ***** válasza:
95%

Ugyanígy voltunk most, a negyediknél, csak lánynévvel.

3 lány után nem tudtunk dűlőre jutni, mondván "az összes jót felhasználtuk." 😅

Nemrég voltunk a 12 hetes UH-on, és egyértelműen megmondták, hogy fiú lesz, így ez a problémánk megoldódott.

Nekünk Richárd Márk lesz 🥰

(Láttam, itt is a Márkot többen írták :) A Dávid jött még szóba, az is nagyon tetszik, de egyrészt jóval gyakoribb, másrészt már 15 éve is a Richárd volt tervben, mikor nem tudtam még, hogy lányom lesz.)

máj. 31. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!