Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen fiú nevek illenének...

Milyen fiú nevek illenének ehhez a vezetéknévhez?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, kisfiunk lesz, és "természetesen" több kedvenc lánynevünk is van,de fiúnévben még nem jutottunk közös nevezőre.

Groska a vezetéknév.

máj. 21. 19:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%
Zorán, Milán, Tamás, Gergő
máj. 22. 06:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha megfogadsz egy tanácsot: mivel csak mély hangrendű magánhangzók vannak a vezetéknévben, érdemes olyan keresztnevet választani, ami magas vagy vegyes hangrendű.

Pl. Groska Zalán/Botond - szép meg minden, csak kicsit "komoran" hangzik, mert a Zalán és a Botond is 100% mély hangrendű. Vidámabb hangzása lenne a névnek olyanokkal, mint a Máté, Levente, Milán, Dominik, Dávid, stb (most csak azok közül válogattam, amiket írtak eddig előttem).

máj. 22. 09:43
 13/15 anonim válasza:
69%
Zsolt
máj. 22. 09:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem az Áron és az Ádám ugrott be elsőnek. Hiába mély hangrendűek, szerintem nem baj, ha egy fiú neve teljesen mély hangrendű, nekem ez férfias hangzású.

Én olyan nevet gondolnék mellé, ami egy kicsit lágyítja az egésznevet, mert a Groska rövid, pattogó hangzású. Ha a keresztnév tartalmaz hosszú magánhangzókat, az szerintem jobban hangzik vele, tehát akár egy László, vagy a fentebb említettek közül a Zalán, Máté, Milán stb. Levente is jó, mert egy kicsit dallamos és lágy mássalhangzós.

De például nekem a Botond, Dominik, Patrik és ehhez hasonló típusú nevek ezzek a vezetéknévvel túl pattogósan hangzanak. A Tamás határeset, van benne hosszú magánhangzó, de a T betű az elején elég pattogós.

máj. 22. 12:07
 15/15 anonim ***** válasza:
36%
Groska Kálmán...
máj. 22. 12:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!