Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz eladni áron...

Miért olyan nehéz eladni áron alul is a használt baba dolgokat?

Figyelt kérdés

A kisebbik gyerekem is elmúlt 1 éves már, elkezdtem felrakni a feleslegessé vált dolgokat. Jó állapotú, nem divatjamúlt ruhákat kis csomagban és darabonként is, babakádat, új babanaplót, kis takarókat, mindenfélét.

Nem akartam hónapokig árulni őket, ezért elég olcsón adok mindent, de basszus, még így is olyan kínlódósan mennek el a dolgok. Van olyan ruhacsomag, ami már hetek óta rajtam van, pedig 150 ft-ra jön ki darabja. Vagy pl. kaptam mérföldkő takarót, megnéztem, egy ilyen 6-8 ezer forint, ez meg 2500-ért nem kell senkinek.

Nem értem. Mindenki panaszkodik, hogy milyen drágaság van, nehéz megélni, blabla, de mégis mindenki újonnan vesz 4-5-szörös áron mindent?

máj. 21. 15:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Helyi licites csoportban eddig majdnem mindent sikerült eladnom. Igaz, nagyon aprópénzért, de legalább elment. Azt a kis pénzt meg visszaforgattam szintén licites ruhákba.

A babakocsi 3in1 végül 9e-ért hirdettem 1 év szenvedés után, már ott tartottam, hogy kidobom, pedig teljesen jó volt még. Ott már tényleg csak röhögni tudtam, amikor meghallottam bárkitől, hogy szegénység van, meg éhezés. Ja, meg 10ed áron árult nagyobb babacuccoknál még válogat, meg a száját húzza, hogy már nem engedek belőle... Vigyem már házhoz, meg videózzam már körbe, aztán nem kell.

Én szívesen vennék nagyobb csomagokat, de nagyon ritkán találok a környéken olcsón. Vagy a bolti ár 90%-ért adják, vagy komplett bevásárló listát ír, hogy mit kér cserébe, de kedvencem még, amikor csak egyben vihető, de olyan cuccokkal, hogy azt sem értem hogy fordult még ez a dolog a fejében.

És a szezonális hirdetés is fontos amúgy, most jön a jó idő, a meleg ruhákkal kb felesleges próbálkozni.

máj. 21. 18:08
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én amit feltettem eddig mind elment max két héten belül. És én tettem fel 30 darab ruhát egybe csomagba is.

Vettem is használt ruhákat, játékokat, mesekönyvet a fiamnak.

Áron alul adom én is, de szerintem sokminden számít.

Pl. Sok olyan hirdetést látok egy kép van és csá, vagy kupacba a ruha. Én mindig fotózom egybe és külön is a ruhákat, vagy akár játékot. Részletesen leírva, ha valamelyik bolyhos, vagy sokat hordott. Márkák pontos megnevezése stb. Persze tudom valakit ez nem érdekel, de akik tőlem vettek mind megírták, hogy nagyon tetszett nekik, hogy minden pontosan meg van adva úgy van ahogy leírtam.

Téli ruhákat télen tettem fel, amikor még rosszabb idő volt jeleztem, ha valami vastag ruha és nem vékony stb.

Az is lehet nem jó helyen hírdetsz. Érdemes több helyen.

máj. 21. 18:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én helyi Zero Waste csoportokban rengeteg ilyen holmit szoktam látni, amiket csak úgy odaadnak, vagy minimális cserét kérnek érte, és gondolom van hasonló baba-mama fórum is, direkt ilyen célra. Akkor már nem is említem, hogy családon belül vagy baráti körben is lehet csereberélni. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy az emberek mindig újonnan veszik a babaholmit. Inkább tényleg arról lehet szó, hogy nagyobb a kínálat, mint a kereslet.
máj. 22. 12:11
 14/18 anonim ***** válasza:
84%

Én a másik oldal vagyok. Venni nem tudok...

Most vagyok 25 hetes, mindig úgy gondoltam na majd ha lesz gyerekem veszek jó kis használt ruha csomagokat, gyerek úgy is hamar kinövi...

Aha csak nem találok 😅 valószínűleg rosszul használom de Vinted-en nem igazodok ki... millió külföldi eladó, elfáradok csak a pörgetésétől is... de még csak most ismerkedem vele, valószínűleg tényleg ez az én bénaságom.

Benne vagyok babamama FB eladós csoportokban. Vagy egy egy darab ami tetszik de azért nem éri meg a pk. Vagy olyan a csomag hogy a fele használhatatlan azért nem éri meg.

Én most őszi/téli ruhákat keresek alig van... bababörze volt 2 hete akartam menni, de nyári tematika volt... az nekem most nem kell 🤷‍♀️

Közben pl Sinsay,Tesco, Lidl, Takko olyan akciókat tartott, hogy 300-500 Ft/db áron vettem bodykat. "Fillérekért" téli overálokat, meleg rucikat stb. Mert ugye nincs szezonja... és akkor ezek legalább újak, nem volt pk stb.

máj. 22. 12:28
 15/18 anonim ***** válasza:
6%
Mert senki nem akar olyan dolgokat a babájának, amiket már ronggyá hányt és taknyolt egy másik gyerek.
máj. 22. 12:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
14: Ha a Vinted nem jön be: Jófogáson ebből a méretből elég sok ruhacsomag szokott fent lenni. Helyszínre, nemre és pár dologra tudsz szűkíteni. Nagyobb gyerekre már nehezebb jót találni. FB Marketplace-szel nincs tapasztalatom, de másnak az is működött.
máj. 22. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Én eladni sosem adtam el semmit, inkább elajándékoztam, mondjuk én is sok mindent használtan vettem. Ruhacsomagot én mindig nagyot kerestem, tudjam le egyben a méretváltást, ha lehet. Nem akartam pár kis ruháért rohangálni, vagy 5 helyről postáztatni, úgy már drága lett volna. Néha sikerült kifognom jó kis ruhacsomagokat, de sajnos volt, ami kuka lett, olyan állapotú ruhákat küldtek néhányan, hogy én még ingyen se adtam volna senkinek. Igen, sokat számít a fotó és a szöveg is hozzá. Utálom, mikor csak egy halom ruhát látni a képen, vagy csak magát a zsákot, meg csak annyit ír, 80 db-os ruhacsomag eladó. Oké, sok ruha, de nem látni milyen, és nem tudni, mik vannak benne, így persze, hogy nem veszem meg.

Az tény, van macera azzal, hogy hirdesd, de nekem is az a bajom, én keresek, de nem találok.

máj. 23. 08:50
 18/18 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy csomagban árultam a Vaterán. 😊 Tehát nem egyesével, hanem összeállítottam pakkokba és úgy tettem fel viszonylag olcsón. Így elvitték mindet!
jún. 5. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!