Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol érdemes eladni használt...

Hol érdemes eladni használt dolgokat?

Figyelt kérdés
Könyveket, hangszereket és ilyeneket. Mik a megfelelő oldalak erre a célra?

2023. szept. 12. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a Facebook Marketplace.
2023. szept. 12. 17:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Vinted app, nekem eddig az vált be a legjobban. De a Facebook csoportok is jók.
2023. szept. 12. 19:13
 3/9 anonim válasza:
Jófogást használom, a legtöbb dolgomat ott adtam el. Egy ideje párhuzamosan fut mellette ugyanaz facebook marketen is. Onnan is szoktak jönni érdeklődők.
2023. szept. 12. 20:13
 4/9 A kérdező kommentje:

A Facebookom üres, csak a családdal való kapcsolattartásra használom. Ha ott feltöltöm, lehet nem jönnek érdeklődők?

A jófogásról hallottam, azt mennyien használják?

A vinteden nem csak ruhákat lehet eladni?

2023. szept. 13. 07:05
 5/9 A kérdező kommentje:
A fent említett oldalakon hogyan működik az eladás, ha nem a közelben vásárolják meg, hanem 3 vármegyével arrébb? Egy gitárt hogyan adhatok fel? Előre utal vagy hogyan?
2023. szept. 13. 07:23
 6/9 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Hangszert alapvetően itt hirdetünk Magyarországon:

[link]

Természetesen a fent írt válaszok is jó alternatívát, vagy párhuzamos megoldásokat jelentenek.

30 év tapasztalatom van a témában, így írom ezeket a sorokat:

Az eladásnak-főleg nagyobb értékű eszközöknél-soha nem ajánlott formája az előre utalás. Gitárt nem adunk el kipróbálatlanul és nem is veszünk úgy magánszemélytől.

Valósnak tűnhet a megoldás, amit lehet egyeztetni vevő/eladó közt, de honnan tudod, hogy nem leszel átverve? Elküldesz például 200.000 Ft-ot egy magán számlára és várod, hogy majd egyszer csönget a futár? Mi kötelezi az eladót, hogy elküldje a hangszert? Ha soha nem jön meg és az eladó elérhetetlenné válik, mit tehetsz? Jogi útra tereled, ráköltöd az összeg többszörösét, és a végén nem történik semmi? Ha tudod a címet esetleg, ami nagyon nem sanszos, odamész és állsz az utcán? Semmit nem tehetsz! Tehát NEM utalunk pénzt előre magán személynek!

Web áruházak esetén más a szitu, ahol jogi garanciák és alapvető üzleti érdekek diktálják a gördülékeny ügykezelést.

Mégis van megoldás a pénz mozgatására és futárral való árú érkeztetésre-garancia érvényesítésre nincs. Ezt a válaszadók által említett oldalak üzletszabályzatát tanulmányozva ki is derítheted.

Jófogás például azért is tud sikeres lenni, mert igyekszik jogi védelmet nyújtani-a tagság, remélhetőleg valós alapú adatokat tartalmazó regisztrációjából eredően-mind a vevő, mind az eladó részére. Ettől még lehetnek csalások, ahogy vannak is.

Ezért írom, hogy a legbiztosabb módszer, ha odamész, akár x vármegyével arrébb is, ha vásárolnál. Ha ezt az eladás oldaláról közelítem akkor már nem vagyok olyan optimista. Elviszed a cuccot 200km-re, mert olyan szépeket leveleztetek és mindenki cuki, meg fizetik a fuvart és adnak egy szendót meg kávét. Aztán odaérsz akárhová, állsz az utcán és nem történik semmi, mert percek is elég, hogy a vevő meggondolja magát és láthatatlant játsszon.

Szóval a lényeg: ésszel!

2023. szept. 13. 08:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Vinteden van vevővédelmi díj, ami jó dolog. És visszaigazolás alapján megy az eladás, minden vásárlás után értékelhető az eladó. Van külön Vinted egyenleg is, amire kapod a pénzt, és ahonnan kérheted a rendes bankszámládra utalását.

Szóval biztonságos. Csak ki kell szűrni az adathalászokat, mert már mindenhol próbálkoznak. De szerintem könnyű őket észrevenni. Vinteden nem kell szeméyes adatokat megadnod a vevőnek/eladónak. Aki ilyet kér, azt tiltani kell.

Én sokszor adtam már el, és vásároltam is Vinteden. Az értékelések alapján tudsz dönteni, hogy kivel éri meg üzletelni.

2023. szept. 13. 09:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha lennének még kérdéseim, tudnátok rá válaszolni?
2023. szept. 13. 11:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Persze, írj nyugodtan akár üzenetben is. :)
2023. szept. 13. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!