Másfél éves gyereknek milyen itatópohár praktikus? Nekünk 360 fokos van, de elvileg az nincs jó hatással a beszedfejlődésre...
Mi használtunk 360 fokosat, igaz nem a lakásban, hanem "elvitelre". Itthon pohárból adok már neki rég, mert a szívószálas meg mindenféle műanyag kulacs szagától is rosszul vagyok, hiába babáknak készült (aha...) műanyagból van. Akkor is kínálom a vízből, mikor nekem eszembe jut, nem csak akkor, amikor ő kéri.
Egyébként gyönyörűen, érthetően beszél, és nagyon kicsi korától. Én is olvastam a sok állítólagos negatív hatásról, de nálunk nem jött be.
Szívószálas kulacs van neki kitéve és ezt is visszük mindenhova magunkkal, ha nyitva van és felborul, kicsöpög, de megküzdöttünk azért, hogy van helye, nem dobáljuk, nem hurcoljuk, nem borogatjuk, töltögetjük, stb. Csinálja ezt normál pohárral egésznap az, akinek nincs jobb dolga.
Étkezésekhez mindig rendes poharat kap, nyakában az előke, nem kellett öltöztetni, ha kicsit megborult. 2 éves, mostmár bármiből képes ügyesen és cseppmentesen inni, de itthon egyelőre továbbra is az a felállás, ami eddig.
Hát engem lehet megkövezni, de a másfél évesemnek egy Kubus üveget hasznosítottunk újra :D :D Az van kitéve állandó jelleggel az asztal szélére, hogy ha kéri, egyből elérje.
Amúgy menet közbenre van neki szívószálas kulacsa, meg amúgy van 360 fokos itatópohár is, de azt csak a nagyobb gyerkőccel használtuk, és azt is ilyen 1 éves koráig kb, onnantól vele is áttértünk inkább a szívószálasra meg a kubus üvegekre meg a sima pohárra. Amúgy már a kicsi is szuperügyesen iszik sima pohárból jó ideje, de hajlamos a nyitott pohárral inkább játszani, öntögeti ki a játékpoharakba meg a kanalakba meg a játékkonyhában a mindenfélébe a tartalmát, és azért na, nem azért adom, szóval ezért használunk inkább nehezebben hozzáférhető folyadéktárolót.
Pepcóban vettem neki olyan kulacsot, aminek szilikonos szívószál féle a vége. Az itatópohár nem vált be, mindig kifolyatta. Ezt visszük játszótérre is.
Étkezéskor vagy ha a konyhában van, pohárból is iszik (de csak ha fogom, mert amúgy magára burítja szórakozásból)
Megnéztem mi ez a 360 fokos itatópohár, olyanunk is van, de azt nem szereti, kevesebbet iszik belőle sokkal mint a kulacsból.
15
Szentkirályi cseppke babavíz
Cseppmentes kisüvege
Imádja a fiam
14hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!