Mennyi a havi kiadásotok?
Nem sok, de azért az is nagyon erős túlzás, hogy nem lehet belőle megélni. Mit nem lehet?
Én most egyedül vagyok, de terhesen. 150-200 simán elég úgy, hogy terhes vagyok. A gyógyszerek/orvos is elvisz havi pár tízezret. Újabban már nem főzök, kaja baromi sok. Nyilván fizetek rezsit, tisztasági cuccot, stb. Kocsim mondjuk nincs és nem albérlet, saját. Hitelt se fizetek. Ezek dobnák meg, de a kérdésben csak kocsi van. Viszont sok apró baromságot is veszek, amire utóbb rájövök, hogy semmi szükség, szóval azt se mondhatjuk, hogy spórolós vagyok.
Nálunk:
Rezsi: 60.000
Hitel: 40.000
Bolt (ebbe kaja, tisztítószer, minden): 200.000
Üzemanyag: 80-90.000
Ruházkodás, játékok, férjemnek szerszámok, egyéb hasonló dolgok: 80-100.000
így havi 460-490.000Ft kb
+ évi 1x a kocsikra a kötelező 100.000, súlyadó: 20.000Ft
2 felnőtt, 2 ovis, 2 autó.
Nem tudom miért írják egyesek, hogy ebből csak vegetálni lehet, amikor a kérdésben a kiadás összege szerepel, nem a bevétel!!
Honnan tudjátok, hogy nem pl.500.000+ Ft/hó a bevétel, és abból csak 400000-et költenek el, a többit meg félreteszik? Egyébként szerintem sosem az számít, hogy ki mennyit keres, hanem hogy - ahhoz képest - mennyit költ.
Ismerek olyat is, aki egyedülálló, keres havi 1.500.000 nettót havonta, csak egy kutyája van, meg egy háza hitelre, de sosincs pénze, állandóan kölcsönkér valakitől. 🤷 Meg olyat is tudok, ahol van 3 gyerek, az összbevétel kb. 300.000 Ft, és normális színvonalon élnek.
Egyiket sem értem, hogy csinálják, nyilván nem ez az általános, de tényleg az számít, hogy egy család hogyan tudja beosztani, ami van. Felesleges ilyeneket írni, hogy "rengeteg" vagy "semmire nem elég", amikor nem is ismerjük az élethelyzetüket.
Így látatlanban nekem annyi a véleményem az említett összegről, mint havi kiadás, hogy szerintem átlagos, inkább spórolós. Valószínűleg a gyereknek kényelmesen megvan mindene, a szülők már ritkábban költenek magukra. Amikor meg mondjuk szervizelni kell a kocsit, az nem biztos, hogy jól esik a családi kasszának.
Kíváncsi lennék a lepontozás okára :D
16#
De ki mondta, hogy ennyi az össz bevétel?
Kiadásról volt szó.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!