Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi a havi kiadásotok?

Mennyi a havi kiadásotok?

Figyelt kérdés
Szerintetek 400 ezer ft/hó kiadás (egy szülőpárnak, egy gyerek, 2 autó) sok? Ebben az összegben minden benne van.
máj. 15. 18:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
35%
Iszonyat kevés. Ebből jól élni nem lehet, csak vegetálni.
máj. 15. 21:51
 12/21 anonim ***** válasza:
2%

Nem sok, de azért az is nagyon erős túlzás, hogy nem lehet belőle megélni. Mit nem lehet?

Én most egyedül vagyok, de terhesen. 150-200 simán elég úgy, hogy terhes vagyok. A gyógyszerek/orvos is elvisz havi pár tízezret. Újabban már nem főzök, kaja baromi sok. Nyilván fizetek rezsit, tisztasági cuccot, stb. Kocsim mondjuk nincs és nem albérlet, saját. Hitelt se fizetek. Ezek dobnák meg, de a kérdésben csak kocsi van. Viszont sok apró baromságot is veszek, amire utóbb rájövök, hogy semmi szükség, szóval azt se mondhatjuk, hogy spórolós vagyok.

máj. 16. 00:12
 13/21 anonim ***** válasza:
30%
Mi egy gyerekkel és egy autóval ennyi kiadással vagyunk.Mondjuk téli gázszámlával számoltam,meg mindent felfele kerekítettem,belevettem havinak a logopédust,ahol igazából csak másfél havonta fizetünk.Nem vagyunk amúgy csórók,de tény hogy nem járok körmöshöz, fodrász is max évi 3 alkalommal lát,új ruhát is csak pár havonta veszek,de havi egyszer fixen megyünk valami fizetős helyre.A házunk hitelmentes.
máj. 16. 00:41
 14/21 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen árak mellett?Hol sok ez?Nekunk csak a benzin 120.000 ft/ hó.😮‍💨
máj. 16. 06:14
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
Relatív, attól függ mire megy el. Ha a zöme hitelekre, autókra és közben a másik oldalon csak a használt ruha, plusz a leggagyibb kaják férnek bele, akkor valami nem oké. De alapvetően, amikor egy heti (megfontolt) bevásárlást nem úszunk meg 30-40 ezer alatt, akkor nem érzem soknak.
máj. 16. 08:40
 16/21 anonim ***** válasza:
26%

Nálunk:

Rezsi: 60.000

Hitel: 40.000

Bolt (ebbe kaja, tisztítószer, minden): 200.000

Üzemanyag: 80-90.000

Ruházkodás, játékok, férjemnek szerszámok, egyéb hasonló dolgok: 80-100.000

így havi 460-490.000Ft kb

+ évi 1x a kocsikra a kötelező 100.000, súlyadó: 20.000Ft

2 felnőtt, 2 ovis, 2 autó.

máj. 16. 09:00
 17/21 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom miért írják egyesek, hogy ebből csak vegetálni lehet, amikor a kérdésben a kiadás összege szerepel, nem a bevétel!!

Honnan tudjátok, hogy nem pl.500.000+ Ft/hó a bevétel, és abból csak 400000-et költenek el, a többit meg félreteszik? Egyébként szerintem sosem az számít, hogy ki mennyit keres, hanem hogy - ahhoz képest - mennyit költ.

Ismerek olyat is, aki egyedülálló, keres havi 1.500.000 nettót havonta, csak egy kutyája van, meg egy háza hitelre, de sosincs pénze, állandóan kölcsönkér valakitől. 🤷 Meg olyat is tudok, ahol van 3 gyerek, az összbevétel kb. 300.000 Ft, és normális színvonalon élnek.

Egyiket sem értem, hogy csinálják, nyilván nem ez az általános, de tényleg az számít, hogy egy család hogyan tudja beosztani, ami van. Felesleges ilyeneket írni, hogy "rengeteg" vagy "semmire nem elég", amikor nem is ismerjük az élethelyzetüket.

Így látatlanban nekem annyi a véleményem az említett összegről, mint havi kiadás, hogy szerintem átlagos, inkább spórolós. Valószínűleg a gyereknek kényelmesen megvan mindene, a szülők már ritkábban költenek magukra. Amikor meg mondjuk szervizelni kell a kocsit, az nem biztos, hogy jól esik a családi kasszának.

máj. 16. 10:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék a lepontozás okára :D

16#

máj. 16. 10:59
 19/21 anonim ***** válasza:
36%
Mert 400ezrből, nem lehet 3 embernek minőségi életet élni.
máj. 16. 13:25
 20/21 anonim ***** válasza:
54%

De ki mondta, hogy ennyi az össz bevétel?

Kiadásról volt szó.....

máj. 16. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!