Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogy viszonyul a néni...

Ki hogy viszonyul a néni jelzőhöz a gyerekénél, illetve ha más gyereke szólítja így?

Figyelt kérdés

Elkezdett velünk barátkozni egy másik babás család. Mi minden felnőttet ugye nénizünk/bácsizunk, még 1 éves sincs a babánk. Nem tegezünk neki felnőtteket. A nő mindig kikéri magának hogy ne nénizzük (most eltekintek attól, hogy ez általánosságban egy ostoba egó sérülékenység, illetve hogy barátnőm velem egy idős 30 évesen se bántja a szó, sőt, ő meg egy 10-essel több eleve..)

Nehéz figyelnem rá, mert automatikus a szó használat, de igyekszem figyelembe venni…

Nálatok van ilyen ismerős? Kivételt képez a megszólítása, vagy nem foglalkoztatok ezzel?

máj. 14. 10:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem alapból az úr/hölgy az udvarias megszólítás. Nyilván egy gyerektől nem ezt szoktuk meg, de én így hivatkozok neki idegenekre. Nem fogok senkit lenénizni-lebácsizni, mert attól még hogy egy gyerekhez beszélek, én magam nem vagyok gyerek. Felnőtt ember meg szerintem ne nénizzen-bácsizzon másokat.

Az amúgy nem érdekel hogy engem ki hogy szólít, felőlem aztán lehetek néni is.

máj. 14. 12:36
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi alkalmazkodni szoktunk az adott emberhez. Van az ismerősünk között 20 éves Júlia néni akit magázunk és 80 éves Marika is, akivel simán tegeződünk. Engem is, aki néniz az néniz, aki nem, az nem. Attól viszont idegbajt kaptam, mikor az a barátnőm, akivel 2 éves korunk óta ismerjük egymást, miután megszületett a fia, folyamatosan nénizett, tehát ha ott volt a gyerek, ha nem. Na ott azért szóltam, hogy álljon le. Életemben nem volt még olyan meglepő telefonbeszélgetésem mint amikor a barátnő felhívott, hogy "X néni, neked meddig tartott a szülés utáni vérzésed?" Elröhögtem magam és azt mondtam öreges hangon, hogy "Jaj, édes lányom nem is emlékszem én arra olyan régen volt!". Először nem értette, de utána elmondtam, hogy nem az a normális, amit ő csinál. A gyerek még csak 2 honapos volt akkor! Azóta finomodott a dolog, mondjuk az még most is fura, hogy a férjét a kettesben töltött idő alatt is apucinak hivja és ki van bukva, hogy a férje továbbra is csak a gyereknek szóló mondandóban hivatkozik rá anyuciként. 🤷‍♀️
máj. 14. 12:59
 13/17 anonim ***** válasza:
90%

Egyáltalán nem zavar, hogyha néniznek (34 éves vagyok, nem vagyok öreg). Én sem Gyurinak meg Katinak szólítottam gyerekként a szüleim barátait, ahogy most sem hívom őket így.

A gyereknek meg kell tanulnia magázódni is (nyilván a nagyon kicsi még csak tegezni tud, de idővel meg kell tanulni a magázást is). Nevetségesen hat egy gyerek szájából, az hogy "Andrea, Önnek hogy telt a napja?" :D

máj. 14. 13:22
 14/17 anonim ***** válasza:
44%
Mindenkit úgy szólítunk, említünk, ahogy azt ő kéri. Ha a nálad egy tizessel idősebb nő azt kéri, Katikanak szólítsd, vagy említsd, akkor azt teszed, ha azt mondja, ő Katinéni, akkor meg uyg szólítod és emlited. Nem agysebeszet
máj. 14. 13:30
 15/17 anonim ***** válasza:
51%
Engem nem zavar, ha neniznek. Én is ezt mondom a gyereknek, ha ismeretlen férfit, nőt látunk. Ha ismerjük, akkor a nevét mondom neki, nem nenizem, bacsizom a másikat.
máj. 14. 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem csak a bácsizás zavarna :). A viccet félretéve: a gyerek szüleire bízom, mit tanítanak neki. Ha nénit és magázást, akkor azt. A sajátomat nénizésre tanítom, kivéve a családot, innen még mindig lehet lejjebb adni. Nem hülyék, a mienk is tudja kezelni 3 évesen, hogy apóst bácsizom, ő meg nagyapázza.
máj. 14. 17:37
 17/17 anonim ***** válasza:

35 éves vagyok.

Nem esik jól, de mit mondjak?

Egy kisgyereknek valóban néni.

(Gyerektől nem gáz, de ha egy ismerős anyuka mondja a gyerekének, hogy mit tudom én, Pistike, köszönj a Kata néninek... Na az úgy tényleg gáz.)

Ami nagyon fura volt, mikor a középső lányom kezdte az ovit, és volt egy óvóbácsi a csoportjukban, és a 25 éves fiatalembert kellett Ádám bácsizni 🤣

Dehát mit mondtam volna a 3 éves gyereknek...

máj. 15. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!