Ki hogy viszonyul a néni jelzőhöz a gyerekénél, illetve ha más gyereke szólítja így?
Elkezdett velünk barátkozni egy másik babás család. Mi minden felnőttet ugye nénizünk/bácsizunk, még 1 éves sincs a babánk. Nem tegezünk neki felnőtteket. A nő mindig kikéri magának hogy ne nénizzük (most eltekintek attól, hogy ez általánosságban egy ostoba egó sérülékenység, illetve hogy barátnőm velem egy idős 30 évesen se bántja a szó, sőt, ő meg egy 10-essel több eleve..)
Nehéz figyelnem rá, mert automatikus a szó használat, de igyekszem figyelembe venni…
Nálatok van ilyen ismerős? Kivételt képez a megszólítása, vagy nem foglalkoztatok ezzel?
Szerintem alapból az úr/hölgy az udvarias megszólítás. Nyilván egy gyerektől nem ezt szoktuk meg, de én így hivatkozok neki idegenekre. Nem fogok senkit lenénizni-lebácsizni, mert attól még hogy egy gyerekhez beszélek, én magam nem vagyok gyerek. Felnőtt ember meg szerintem ne nénizzen-bácsizzon másokat.
Az amúgy nem érdekel hogy engem ki hogy szólít, felőlem aztán lehetek néni is.
Egyáltalán nem zavar, hogyha néniznek (34 éves vagyok, nem vagyok öreg). Én sem Gyurinak meg Katinak szólítottam gyerekként a szüleim barátait, ahogy most sem hívom őket így.
A gyereknek meg kell tanulnia magázódni is (nyilván a nagyon kicsi még csak tegezni tud, de idővel meg kell tanulni a magázást is). Nevetségesen hat egy gyerek szájából, az hogy "Andrea, Önnek hogy telt a napja?" :D
35 éves vagyok.
Nem esik jól, de mit mondjak?
Egy kisgyereknek valóban néni.
(Gyerektől nem gáz, de ha egy ismerős anyuka mondja a gyerekének, hogy mit tudom én, Pistike, köszönj a Kata néninek... Na az úgy tényleg gáz.)
Ami nagyon fura volt, mikor a középső lányom kezdte az ovit, és volt egy óvóbácsi a csoportjukban, és a 25 éves fiatalembert kellett Ádám bácsizni 🤣
Dehát mit mondtam volna a 3 éves gyereknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!